Het onweer had nog vijf minuten langer ‘uitgesteld’ moeten worden en dan had er een eindstand op het scorebord gestaan. In de eerste helft was er nog een heerlijke zonnetje, maar na de thee-onderbreking werd de lucht met de minuut donkerder. Dat het begon te regenen was nog daar aan toe, maar met nog ruim twee minuten te gaan kwam er met de fikse bui ook onweer bij. Volgens de regels stuurde scheidsrechter Figo Jans de spelers naar de kleedkamer. Er verstreek zo’n drie kwartier, het weer klaarde nauwelijks op, en toen werd het duel definitief gestaakt.

Thuisploeg OVV startte het duel voortvarend, want zij dienen zich nog weg van de nacompetitieloterij te spelen.

Die opzet had na zes minuten al de gewenste uitwerking. De voorzet voor Patrick Struijk werd beheerst in de rechterhoek geschoten door Joël Dammers. De doelpuntenmaker had de marge twee minuten later kunnen vergroten, maar nu kon MVV ‘27-doelman Mark van Barneveldt ten koste van een hoekschop redden. Zeker het eerste kwartier kon gesteld worden dat de Maaslanders nog niet erg bij de les waren. Langzaam kwam men een beetje beter voor de dag en moest de thuisploeg zich ook meer gaan richten op defensief werk.

Met ’n half uur spelen kreeg Dennis Louter tweemaal een mogelijkheid, maar beide keren was OVV-doelman Linber van der Horst hem de baas. Deze doelman had in de 34e minuut wel het geluk aan zijn zijde toen hij de bal uittrapte en deze in de voeten van Timo van Eijck plaatste. De middenvelder aarzelde niet, maar zag zijn schot van afstand net naast het doel gaan.

Op slag van rust stuitte Jesper Baak, die zich in de theepauze liet vervangen wegens duizeligheid, met zijn poging op de OVV-doelman.

Over een bliksem(door)start gesproken, één minuut na de onderbreking stond de 1-1 al op het bord. Huib van Barneveldt gaf de bal mee aan de over de linkerzijde opgekomen Wijnand van der Schee die vervolgens binnen schoot.

De schade voor OVV had even later nog groter kunnen zijn toen de in het nauw gedreven Maikel Hagers de bal net over de eigen kruising schoot. In de 57e minuut was het vervolgens Dennis Louter die zijn hard ingeschoten vrije trap gekeerd zag worden door Linber van der Horst. Kortom, er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor de Maaslandse equipe.

Echter zes minuten later haalde Melvin Brandwijk met zijn te laat ingezette sliding Bob Bahnerth neer en dat leverde hem een tweede gele kaart op. Het duel kantelde daarmee. OVV zette de tien man van MVV ‘27 flink onder druk, maar wist geen grote kansen te creëren. De Maaslanders moesten het nu hebben van wat spaarzame uitvallen, maar kon het de OVV-defensie niet echt moeilijk maken.

Zo sleepte het duel zich voort, de regenbuien werden forser en was het wachten dus op het risicovolle onweer.

Wanneer men de resterende minuten plus wat extra tijd uitspeelt is nog even de vraag.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Melvin Brandwijk, Nick van Santen (Michael Berrevoets), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger (Harm Voogt), Jesper Baak (Thijs de Vast), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Dennis Louter, Bouke Schippers (Lourens van Rooijen) en Huib van Barneveldt.