Komende zaterdag gaat MVV ’27 op bezoek bij het één plek hoger geklasseerde Lyra. Beide ploegen hebben 33 punten waarbij het doelsaldo van de Lierenaren iets beter is.

Sinds de fusie van De Lier en LVSJ tot het huidige Lyra in juni 1973 werden de clubs veertien keer poulegenoten waarbij wel gesteld moet worden dat in het seizoen 2019-2020 slechts één duel doorging vanwege de opgelegde coronamaatregelen. Het aansluitende seizoen troffen beide ploegen zelfs elkaar helemaal niet vanwege diezelfde oorzaak. De balans is tot op de dag van vandaag dat van de in totaal 24 gespeelde wedstrijden Lyra er 11 won, MVV ’27 10 en er drie gelijkspelen waren. Wie weet kan MVV ’27 de onderlinge verhouding nu in balans brengen.

De wedstrijd op Sportpark De Zweth (Veilingweg 26) begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  Patrick Borsboom.