Bij het op de tweede plek staande Rhoon heeft MVV ‘27 een prima en knappe overwinning geboekt.  Door de verkeerschaos dit weekend rondom Rotterdam was het voor spelers, begeleiding, toeschouwers en de verslaggever behoorlijk lastig op tijd te komen aan de andere kant van de Nieuwe Waterweg.

De verslaggever kwam muurvast zitten in het verkeer, waarna hij met door een hopeloze vertraging van tweeënhalf uur zeer verdrietig huiswaarts keerde. Dit beknopte verslag is zodoende samengesteld uit het telefonisch gesprek met een objectieve getuige die wel tijdig rondom het veld van Rhoon aanwezig was.

MVV ‘27 moest na een kwartier spelen al een achterstand accepteren. Een dekkingsfout in de achterste gelederen leidde tot de 1-0.

Bij MVV ‘’27 probeerde men de aanval zorgvuldig op te bouwen, terwijl de thuisclub voornamelijk met de lange bal de voorste linie aan het werk zette, een spelbeeld wat herkenbaar was van het duel toentertijd in Maasland. Beide ploegen hielden elkaar daarmee qua veldspel in evenwicht, maar rond de 40e minuut kwam toch de gelijkmaker op het scorebord. Michael Berrevoets gaf bij een fraai lopende aanval voor vanaf de rechterkant op Huib van Barneveldt die vervolgens de mee opgekomen Wijnand van der Schee vond (1-1).

Een kwartier na de rust kwamen de Maaslanders zelfs op voorsprong toen een hoekschop via de schouder van Jaco Buijnink terecht kwam bij Huib van Barneveldt die koelbloedig de 1-2 aantekende.

MVV 27 bleek over meer uithoudingsvermogen te beschikken dan de gastheren en konden het duel redelijk relaxt uitspelen. Met nog zo’n tien minuten te gaan was het Jaco Buijnink die de laatste twijfels weghaalde met zijn treffer (1-3).

Derhalve een prima resultaat waarbij MVV ‘27 voorlopig prima mee blijft doen in het linker rijtje.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Melvin Brandwijk, Nick van Santen, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak, Michael Berrevoets, Wijnand van der Schee, Dennis Louter, Bouke Schippers (Loyd Rhijnsburger) en Huib van Barneveldt (Cor Verboon).