Excelsior M VR1 – MVV ’27 VR1 – Uitslag 2-3

Mogguh, een wedstrijd met 2 extreme verschillende kanten qua helften. Een derby die altijd staat voor spanning, nog meer extra inzet en vooral plezier. Voetballende ploegen liggen ons meer en dat was te merken. Uit bij Exc.M betekent ook altijd windwedstrijden die heel veel invloed hadden vandaag. Ook keken we weer uit naar de duels tussen onze beide gigantisch goede mid-mids Tessa en Roma. Verder nog even de vermelding dat we vandaag 4 invallers moesten inzetten van Vr4 omdat we gewoon nog steeds met geblesseerden zitten, maar gelukkig is dat elke week met de hoeveelheid meiden bij MVV ’27 goed te managen.

Vooraf in de kleedkamer geen plakwhite-board en dat was al vragen om ellende eigenlijk. De coach was deze week door persoonlijke perikelen niet helemaal in zijn doen, het liep hem afentoe even dun tussen zijn billen, dus maar hopen dat het met de imodiumpillen vol te houden is. Opdracht was duidelijk vooraf, we zouden onze Roma aanpassen aan waar Tessa zou lopen, want de vorige wedstrijd hadden we ze tot 1 minuut voor het einde in de tang en toen ging ze van de mid-mid positie even naar de spits en toen scoorde ze in de 97e minuut de 1-1.

We begonnen goed met gecontroleerd voetbal en vooral goed verdedigen. Het was al snel duidelijk dat we de bal laag moesten gaan houden. Exc.M zette daar een lekker partij voetbal tegenover alleen ze konden hun aanvallen tegen onze verdediging niet uitspelen en die counters die wij dan konden omschakelen waren steeds gevaarlijker als hun aanval. Wat zouden ze daar tegenover gaan zetten? Zouden ze dit blijven gokken? Nou, het was de 13e minuut toen onze good old Coos bij een counter het goede gat in dook, Het 1e schot tikte de uitstekende keepster naar buiten maar in de rebound schoot Coos hem alsnog in de goal, 0-1. Nu geconcentreerd blijven. De volgende 20 minuten vond ik dat we beter in ons spel kwamen en meer speldenprikjes konden uitdelen, vooral op hun verdediging aan de zijkanten. Ze moesten dus wel wat terug en daardoor kregen wij op het middenveld een btje meer ruimte en rust. Bij een volgende aanval in de 34e minuut over de linkerzijde werd Annie weggestuurd, ze maakt een beweging in de 16 en wordt neergelegd, pingel. Wie staat erop om hem te nemen, waar is Yootje? Ro pakt haar verantwoordelijkheid en gaat erachter staan. Ze doet dit heel geconcentreerd en neemt haar tijd en zelfs na het fluitsignaal wacht ze even, pakt een hap lucht en de 0-2 is een feit. Nog wat hachele minuten en de rust is een feit.

Ja meiden, let op de wind in de 2e helft en kijk wat ze gaan doen en hoe ze gaan staan. Ongelofelijk voor ons geen echte veranderingen qua posities bij hun. De eerste 8 minuten komen we dan ook makkelijk door en daarna wordt het 75% op onze helft waar Exc. M de overhand heeft, ongelofelijk wat een verschil de 1e en de 2e helft en we worden eigenlijk steeds verder terug gedrukt, zelfs een counter lukt steeds net niet. Het duurt dan ook niet lang of de 1-2 is een feit door wie anders dan Tessa. Zoals gezegd, je voelt de grip uit je handen glippen en we worden steeds verder terug gedrukt en toch krijgen we nog een mooie kans bij een corner, waarbij Ans met haar linkerpootje een kogel afvuurt, maar de keepster hem er vakkundig uittikt, helaas. Dan toch weer een nette aanval en ik schreef de 2-2 al op, maar ze rond hem af op de paal, dus nog niet. Meiden hebben het moeilijk maar blijven an block verdedigen en omschakelen. Een onoplettendheidje bij een ingooi van hun gooit voor ons de wedstrijd op slot en ze scoren heel makkelijk en dan toch op basis van die 2e helft de verdiende gelijkmaker, 2-2. Wat een thriller weer en scheids fluit maar af hoor. Wat 5 minuten  blessure tijd, het zal toch niet. Billenknijpen en niet alleen voor de coach. Na 5 minuten nog eens  2 minuten, het lijkt de thuiswedstrijd wel bij ons. 97e minuut dan eindelijk, Roma krijgt de bal in de 16, heeft nog de kans tussen 3 verdedigster om op de goal te schieten, helaas voorlangs, maar waar komt onze Robocop vandaan, bij de 2e paal prikt ze de 2-3 erin. De hele bank het veld in, zelfs Lerry die maandag aan der voorste kruisband wordt geopereerd “sprintte”. Nou, scheids alstublieft klaar nu. Nee hoor, 25 meter van onze goal nog een vrije trap voor hun, nog 10 seconden roept de scheids nog, ze schiet en gelukkig over de goal, pfffrrrrt van de scheids (en ook tussen mijn billen), wat een ontlading en spanning, 3 punten tegen de koploper en zeker op deze manier.

Lisanne B, Jennie, Luzzzzzz, en Annie bedankt voor het invallen bij ons wederom, Henk thxs voor het willen vlaggen.

Moraal van deze wedstrijd: Soms is 7 minuten blessuretijd frustrerend voor je en soms heerlijk.

Een leuk wetenswaardigheidje vond ikzelf wel heel aardig. Als we dan toch een keer moeten verliezen, dan gun ik het jou.

Fijn weekend, maandag geen training, rust uit, want dinsdag weer een spannende pot tegen de nummer 2 Nalek (weten jullie nog 8-1 verlies, 1e wedstrijd). Dat we dan zaterdag nog een wedstrijd hebben tegen Vvor voor de kwartfinale Knvb beker is verder voor woensdagochtend weer.

Josephine.