Spanning was er vandaag genoeg op Sportpark De Commandeur, maar de twee teams wisten er geen hoogstaande pot van te maken. Met een benutte en ook een gemiste penalty, twee afgekeurde treffers en een rode kaart was er desondanks toch wel weer genoeg te beleven.

MVV ’27 had zeker in de beginfase veel balbezit, maar de opbouw ging in een zeer matig tempo. Er werd met de nodige voorzichtigheid gespeeld, want de thuisploeg miste vandaag twee belangrijke schakels, Dennis Louter (afwezig vanwege zijn werk) en Timo van Eijck (enkelbandblessure). Het laag geklasseerde Meeuwenplaat stoorde die opbouw van de Maaslanders niet in een vroeg stadium en bleef rustig en compact achterin hangen.

In de 7e minuut gaf Huib van Barneveldt de bal voor, Bouke Schippers kon er net zijn voet tegen aan zetten, maar Meeuwenplaat-keeper Lorenzo van Trijp greep effectief in.

Na zo’n tien minuten spelen werd het een iets meer open duel en kwamen de gasten dus wat meer in de buurt van de MVV ’27-zestien. Hun eerste mogelijkheid in de 17e minuut was dan ook direct succesvol. Jaco Buijnink tikte in de zestien Christian Fontes de Mello aan en Niels Versteege knalde vanaf de stip de 0-1 binnen. MVV ’27 leek even de kluts kwijt, want vier minuten later kopte Gregory Ott buiten bereik van keeper Mark van Barneveldt op de lat.

MVV27 1 - Meeuwenplaat 1

De thuisclub herstelde zich en zag de weer eens in de basis gestarte Lourens van Rooijen op de doelman van Meeuwenplaat stuiten. Maar ook MVV ’27 mocht zich even later niet beklagen toen de op avontuur gestuurde Ackeo Liefden zijn schot maar net voorlangs zag gaan.

Binnen ’n kwartier ontving MVV ’27-middenvelder Wijnand van der Schee twee gele kaarten, waarbij de laatste niet al te slim was. Licht opgefokt gooide hij de bal tegen een tegenstander.

Twee minuten voor het rustsignaal had MVV ’27 de kans de gelijkmaker op het bord te zetten. In het strafschopgebied van Meeuwenplaat werd Bouke Schippers in de rug geraakt door doelman Lorenzo van Trijp en ook nu was de straf een penalty. Lourens van Rooijen zag zijn trap via de kruising achter gaan.

MVV27 1 - Meeuwenplaat 1_201_20240302

Met een achterstand en ’n man minder begonnen de Maaslanders aan een lastige herstelklus. Echter binnen negentig seconden was de 1-1 een feit dankzij goed doorzetten van Huib van Barneveldt.

Meeuwenplaat gaf gas en kwam dicht bij het Maaslandse doel. Eerst moest Jaco Buijnink een voorzet van Niels Versteege met enig risico neutraliseren en vervolgens was het de net ingevallen Yoeri Rombouts die doel trof na een goed lopende aanval. Echter zijn treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Dat laatste overkwam nog geen minuut later ook Lourens van Lourens aan de andere kant van het veld.

Met kunst en vliegwerk moest MVV ’27 de opponent uit het eigen doelgebied weghouden en dat lukte wonderwel. De krachten namen weliswaar af, maar er werd veel van het karakter gevraagd. Twee minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Robin Straub moest Harm Voogt er met een hamstringblessure vanaf. De wissels waren reeds verbruikt en zo stond MVV ’27 dus enkele minuten met slechts negen man op het veld, maar men hield stand.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast (Cas van der Hoeven), Huib van Barneveldt, Wijnand van der Schee, Lourens van Rooijen (Joey van Hemert), Bouke Schippers (Nick van Santen) en Loyd Rhijnsburger.