Na een klein uur leek MVV ’27 bij een 0-3 score te moeten berusten in de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag, maar met een grote dosis karakter kon men alsnog een knappe 3-3 bewerkstelligen.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat er achteraf vele lachende Maaslandse gezichten op het Sportpark De Commandeur te zien waren.

CWO trok direct na het beginsignaal het initiatief naar zich toe en bleek al snel een meer dan sterke tegenstander te zijn. Nadat Timo van Eijck namens MVV ’27 na elf minuten een schotpoging geblokt zag worden was het twee minuten later aan de nadere kant wel direct raak. Over de linkerkant werd  Shardley Hanley gevonden die via de verre paal zijn schot binnen zag gaan (0-1).

De gasten speelden duidelijk beter dan de thuisclub, hoewel er niet heel veel kansen gecreëerd werden. Een vrije trap van Joaquim de Been eindigde in de veilige handen van Mark van Barneveldt. Enkele minuten voor de rust stuitte CWO-uitblinker Ethem Arslan op de Maaslandse keeper.

Even daarvoor kwam MVV ’27 ook eindelijk weer eens voor het Vlaardingse doel. Jesper Baak schoot van behoorlijke afstand en CWO-doelman Tom van der Spek had er de nodige moeite mee.

MVV ’27 kwam met duidelijke bedoelingen de kleedkamer weer uit en binnen ’n minuut knalde de mee opgekomen Jaco Buijnink de bal net naast. Het leek een begin met grote verwachtingen.

Echter, CWO herpakte zich al snel en heerste op het veld. In de 52e minuut kreeg de Maaslandse defensie de bal niet weg uit de zestien en knalde Rick van der Struis van dichtbij de 0-2 op het bord.

Je hebt wat geluk nodig om terug in de wedstrijd te komen, maar dat ontbrak nog voor even. Uit een voorzet van de voor rust ingevallen Samuel de Haas werd de bal door Cas van der Hoeven op de lat gemikt. Het waren wat speldenprikken, terwijl het CWO kennelijk wat gemakkelijker afging. Ethem Arslan knalde in de 57e minuut uit een voorzet van Rick van der Struis via de paal binnen (0-3).

Op dat moment vloeide alle hoop weg uit het Maaslandse kamp. Dit viel niet meer te herstellen! Echter binnen drie minuten was de aansluitingstreffer een feit. Dennis Louter pikte voor de neus van keeper Tom van der Spek de bal op, gaf breed aan Lourens van Rooijen die via de paal zijn eerste treffer van het seizoen scoorde (1-3).

Er leek weer wat mogelijk te zijn. Met nog twintig minuten op de klok zette Dennis Louter zich achter een vrije trap waarbij de CWO-doelman mistastte en de net ingevallen Harm Voogt van dichtbij eenvoudig kon binnen tikken (2-3).

MVV ’27 zette door en Jaco Buijnink mikte een vrije trap net buiten de zestien op de handen van de Vlaardingse doelman. Vijf minuten voor tijd had hij meer geluk toen de bal uit een hoekschop plotseling voor zijn voeten kwam en hij succesvol het net vond (3-3).

De laatste minuten en vervolgens de extra tijd probeerden beide ploegen nog wel de winnende treffer te forceren, iets wat niet meer zou lukken. De toeschouwers kregen vandaag een leuk en boeiend potje voetbal voorgeschoteld, waarbij de mannen van trainer Hakan Copur op karakter uiteindelijk een prima resultaat hadden neergezet. En dat smaakt naar meer!

De opstelling: Mark van Barneveldt, Cas van der Hoeven, Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger (Cor Verboon), Thijs de Vast (Samuel de Haas), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee (Harm Voogt), Jesper Baak, Lourens van Rooijen en Dennis Louter.