Wat is voetbal toch een vreemd spelletje. Een week eerder speelde MVV ’27 een meer dan prima partij in en tegen Naaldwijk (2-3 winst) en vandaag tegen het laag geklasseerde Vierpolders kwam men er nauwelijks aan te pas. Je moest zelfs concluderen dat er aan de winst van de bezoekers niets viel af te dingen. De Maaslanders creëerden nauwelijks kansen, in ieder geval minder dan Vierpolders.

MVV ’27 dat tot dusverre tweemaal zoveel punten (22 tegen 11) had verzameld dan Vierpolders nam na het beginsignaal van scheidsrechter Pim Driesse direct het initiatief. Het zag er veelbelovend uit, maar binnen vijf minuten stond er een 0-1 op het bord. Bij het uitverdedigen verslikte Jaco Buijnink zich in de bal. Glenn Stoffers twijfelde niet en schoot hard en zuiver in de hoek.

Vier minuten later was er al de opluchting toen Bouke Schippers op aangeven van Jesper Baak de gelijkmaker binnenschoot (1-1). Er was bij de gasten een hoop rumoer over al dan niet buitenspel, maar de treffer bleef staan. Vierpolders stond op zijn achterste benen en dat werd in de 12e minuut alleen maar erger. Nu was het aan de andere kant van het veld Vincent Bieling die namens de bezoekers ook doel trof, maar zijn doelpunt werd wel geannuleerd wegens buitenspel. De commotie liep in en buiten het veld op met soms pittige overtredingen tot gevolg, maar gelukkig keerde de rust na verloop van tijd weer enigszins terug.

Vierpolders bleek een fysiek sterke tegenstander te zijn en daar had MVV ’27 het knap lastig mee. Soms wist men het gewoon even niet meer. Bij een hoekschop van de gasten net voor het rustsignaal beroerde de normaliter zo scherpe Michael Berrevoets de bal zo ongelukkig dat deze via de eigen paal weer het veld in rolde.

Misschien zou het na de welkome theepauze beter gaan. Helaas niet, want al snel stond MVV ’27 met een minderheid op de grasmat. Bouke Schippers kreeg na weer een overtreding zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en mocht eerder onder de douche.

Vierpolders kwam, naar mate de wedstrijd vorderde, steeds vaker voor het doel van de Maaslanders. Floris van den Heuvel gaf een voorzet en Jesper Lakerveld kopte in kansrijke positie over. MVV ’27-doelman Mark van Barneveldt moest vervolgens ook nog optreden bij een pegel van Joris van Driel.

MVV ’27 probeerde er wel uit te komen, maar veel kon men voorin niet uitrichten. Goed lopende aanvallen waren vandaag zeer zeldzaam. Echter, ook in de verdediging had men niet zo’n beste dag. Een voorgegeven bal vanaf de rechterkant werd in de 73e minuut door twee verdedigers niet op waarde geschat en Floris van den Heuvel vond de verre hoek (1-2).

Het laatste wapenfeit kwam van de gastheren. Met nog vier minuten te gaan nam Dennis Louter een hoekschop die door Michael Berrevoets over de lat werd gekopt.

Naast het rood van Bouke Schippers was er ook nog geel voor Cor Verboon.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Cas van der Hoeven (Cor Verboon), Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak (Lourens van Rooijen), Timo van Eijck, Thijs de Vast, Dennis Louter, Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Loyd Rhijnsburger).