Blijdorp VR1 – MVV ’27 VR1 (0 – 6)

Het is 13 januari en we mogen alweer en dan weet je ook dat 18 mei de laatste wedstrijd wordt. In mei weet je wel, als het wat lekkerder weer wordt en geen bedompte koude zaterdag zoals nu het geval was. Maar geen klagen, mijn meiden staan er uiteraard gewoon. We hadden onze Roma ook weer die gewoon tussen 2 nachten in na 3 uurtjes slaap er stond en die ’s-avonds weer moest werken, dat zegt wat over de spirit in het team. We moesten wel een combi maken samen met Vr2 en een dame uit de jeugd, want we zitten zelf een beetje in de blessures en vakantietijd. Vooraf aangegeven dat we het team van Blijdorp niet konden. Ze waren uit de 3e klasse gekomen halverwege het seizoen en het kon dus best wel eens spannend worden. Hetgeen wat ik van ze gezien had was niet echt schrikbarend, maar ja wel een ex-3e klasser. Het strijdplan besproken en nu maar hopen dat het uitgevoerd wordt.

 

We beginnen lekker met rondspelen en je voelt eigenlijk vanaf het begin dat het goed zit. Er worden direct leuke combies gemaakt. Ook is duidelijk dat ons hele centrale trio er niet is door vakantie, zware blessure en een verdrietige omstandigheid. We hebben dus een speciale keuze voor die positie gemaakt en dat is een hele slimme geweest. Keashia kon vanuit de laatste dame positie het spel heel mooi verdelen en met haar coachende kwaliteiten zorgde ze voor heel veel rust. Met rustige opbouwende aanvallen komen we al een paar keer gevaarlijk in hun 16. Het geluk ontbreekt echter in de afwerking. Dan de 9e minuut een heerlijke aanval over links, Yo speelt via de linker zijde Lieke direct aan, kapt haar dame uit en ligt hem in de 16 richting Robocop en de 0-1 is een feit. De druk is van de ketel dachten we, maar door hun opstelling steeds te veranderen van 3-4-3 naar 4-4-2 moeten we afentoe even onze rechtsbuiten in laten zakken. We krijgen ze onder controle en juist met de omschakeling zijn we daardoor gevaarlijk en de 29e minuut is de beloning. Via de rechterkant wordt via Joyce Pien aangespeeld en die legt de bal via de keepster voor en Lieke en Ro staan allebei klaar om hem te scoren echter Ro stond er beter voor en de 0-2 staat erop. We blijven combineren en geeneens op 100% want het lukt gewoon om de bal heel snel te veroveren en daarna op 80% hun goal te vinden en in de 39e minuut staat Ro weer klaar om de bal via Pien te ontvangen, pats boem 0-3 lekker voor de rust.

In de rust niet veel veranderd alleen gewisseld en dezelfde tactiek aangehouden. In de wedstrijd bleef het ook heel sportief. Zowel onder de beide teams als de meiden onder elkaar bij Blijdorp. We krijgen steeds meer ruimte doordat we bij balverovering meteen het ruime sop kiezen en daardoor heel veel ruimte krijgen. Conditioneel zijn we ook heel sterk en we lopen heel vaak de meiden voorbij in een sprint om de bal. Dan een vreselijke mooie aanval over links in de 57eminuut en Robocop krijgt de bal vanuit de linkerkant heerlijk in de voeten, kapt haar dame uit en krult hem vanaf 20 meter in de verre rechter bovenhoek, de 0-4 staat. Blijdorp blijft toch tegengas geven en daardoor blijft de strijd om de bal gewoon leuk om te zien en Blijdorp krijgt een kans op de 16 en doordat onze Ans zich helemaal strekt houdt ze de bal keurig tegen en kan ze het spel voortzetten. Via de linkerkant krijgt Lieke de bal in de 78e minuut weer eens lekker in de ruimte gespeeld en speert er achteraan, na de balcontrole zoekt ze het hoekie uit en de 0-5 kunnen we noteren. We krijgen dan een lekkere tik fase waarbij Keashia vanuit achter de bal lekker laat rondgaan via de backs en het middenveld richting de goal. Zoals eerder gezegd, het hoefde allemaal niet meer op de volle 100% en dat kwam goed uit want maandagavond moeten we alweer voor de derby. Er komen nog een aantal kansjes waarbij we het geluk ontberen, maar toch in de 84e minuut krijgt ook Pien haar loon naar werken en ze legt de 0-6 erin. De uitstekende leidende scheids fluit daarna af en we kunnen via de warme douche huiswaarts met de 3 belangrijke punten in de zak.

Lieke, Eline, Sanne en Pien bedankt voor het in willen vallen vandaag.

Moraal van deze wedstrijd: Als je in het veld positioneel steeds goed staat, kan je soms een wedstrijd op 80% winnen.

Meiden bedankt, fijn weekend en tot maandagavond, de Derby tegen VDL.

Josephine.