“Het is zaterdag vroeg in de ochtend en buiten is het nog donker als de vrijwilligers van het wedstrijdsecretariaat en de kantine wederom alles gereed maken voor de mooiste dag van de week: de zaterdag! Even later gaat ook de wekker af van de jeugdspelers, ouders, grootouders, scheidsrechter en andere vrijwilligers, want er gaat gevoetbald worden! Het koffieapparaat staat al lekker te pruttelen als de eerste personen de kantine binnen komen en vriendelijk begroet worden door de kantinevrijwilligers. Terwijl de spelers zich verkleden en gereed maken voor hun wedstrijd maken de ouders en grootouders dankbaar gebruik van het “word-wakker-bakkie”.

Het is 08:30 als over de velden de eerste fluitsignalen van de scheidsrechters te horen zijn: de wedstrijden zijn begonnen. Met veel inzet en enthousiasme rent met name onze jongste jeugd over het veld van links naar rechts en van voren naar achteren. Vanaf de zijlijnen proberen de stafleden al een beetje de eerste basistactiek aan te brengen. En onder aanmoediging van “goed zo” van ouders en grootouders speelt de jongste jeugd heerlijk hun wedstrijdjes. Regen, wind en hagel kunnen niemands plezier bederven. Wat is het toch goed dat al vanaf deze leeftijd geleerd wordt dat bewegen en sport zo goed en leuk is, dat je met samenwerking verder komt en dat je om leert te gaan met tegenstanders en uitslagen. En hoe vreemd is het dan eigenlijk, dat terwijl wij als volwassenen dit onze jeugd onderwijzen, wij dit zelf later nog al eens vergeten.

Even later op de ochtend komen de iets oudere jeugdteams aan de orde en ook hier weer veel inzet en enthousiasme onder de jongens en meisjes. Er is al wat meer basistechniek en tactiek terug te zien in het spel. En ja: je ziet soms ook al werkelijk prachtige combinaties, acties, doelpogingen en reddingen. Ook nu zijn er weer de nodige aanmoedigingen te horen langs de lijn: “zoooooo wat goed”. Zo weten de meiden van MO11-1 een mooi gelijkspel te behalen en trekken de jongens van JO11-2 net aan het kortste eind: 5-6.

Wat mogen we toch blij zijn dat jeugd en volwassenen met elkaar deze mooie sport mogen en kunnen beoefenen. En wat mogen wij toch met elkaar ook trots zijn dat we dit met elkaar doen en bereiken binnen MVV27!”