In een wedstrijd die in het eerste bedrijf nauwelijks het aankijken waard was heeft MVV ‘27 in ’n betere tweede helft een ruime en verdiende overwinning behaald. De omstandigheden waren vandaag niet optimaal door een forse wind die in de lengterichting over het veld blies. De thuisclub had de eerste helft de wind in de rug en de spelers van beide teams hadden behoorlijke moeite de toegespeelde ballen fatsoenlijk onder controle te krijgen. Je kon dan ook zeker spreken van een rommelig gebeuren.

MVV ‘27 kwam in de 13e minuut op voorsprong. Dennis Louter werd in de zestien en nagenoeg op de doellijn onderuit getikt door Oscar Knecht en nam vervolgens zelf de toegekende kalktrap (0-1).

Vier minuten later kopte de mee opgekomen Jaco Buijnink vanuit een hoekschop op doel, maar een Vlaardingse verdediger kon de bal net voor de doellijn wegkoppen.

Het gemopper van de Maaslandse supporters over het matige spel van hun eigen ploeg was dan misschien wel terecht, maar de beste stuurlui staan nog altijd aan wal. En nee, vroeger was niet alles beter!

Na de onderbreking zag het spel er aan beide kanten iets verzorgder uit. Daarbij kan direct gesteld worden dat de Maaslandse kansen aanzienlijk talrijker waren dan die van de gastheren. Zo gaf Huib van Barneveldt een uitgelezen kans aan Jesper Baak, maar die vond doelman Dion Engelbracht op zijn pad. Twee minuten later, na ’n uur spelen, nam Dennis Louter snel de ingooi richting Bouke Schippers die vervolgens Huib van Barneveldt op maat bediende (0-2). Vijf minuten later mocht diezelfde schutter nogmaals de felicitaties in ontvangst nemen nadat hij profiteerde van defensief geschutter bij Victoria ‘04 (0-3).

Er was voor MVV ‘27 geen vuiltje meer aan de lucht en de wedstrijd kon simpel uitgespeeld worden. Nadat Timo van Eijck nog een schot gekeerd zag worden door de Vlaardingse keeper was het Dennis Louter die in de 79e minuut de eindstand op het bord zette (0-4).

Na afloop zag je om je heen toch wel weer wat blije, tevreden gezichten om je heen en dan heb ik het uiteraard over het Maaslandse kamp.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Thijs de Vast, Jaco Buijnink, Jesper Baak, Timo van Eijck, Wijnand van der Schee (Luuk Vreugdenhil), Dennis Louter (Samuel de Haas), Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Lourens van Rooijen).