Dat de bal beter van voet tot voet gaat als je de avond van tevoren minder alcoholische versnaperingen tot je neemt, bleek tegen DVO’32 maar weer eens. DVO, door vrienden opgericht. Daarover later meer.
Met een uitmuntende Jordi Lems die vandaag in het veld veel weg had van Daley Blind (beide ook in het bezit van fanatieke voetbalvaders) werden de combinaties goed opgezet vanuit de achterste linie naar voren. Tom bewees maar weer eens dat hij zijn ‘momentum’ te pakken heeft. Vasthouden, laten vallen, open draaien, kaatsen, de één tegen één opzoeken, kopgoals, assisten leveren en ga zo maar verder. Niets is hem meer vreemd in de punt. Jammer dat Peter Zwaard vandaag (weer) te laat was, hij miste hierdoor de meeste van de goals die zijn zoon maakte. MVV 3 is blij met de komst van beide gebruinde heren bij het team. We wachten met smart op de materialistische investering die de aanstaand mede-hoofdsponsor van MVV 3 gaat doen.
Door Vrienden Opgericht, het had de geuzennaam van MVV 3 kunnen zijn. Founding Fathers Jens de Graaf en Fred van Maaswaal (maakte nooit een officiële minuut in dit team) kregen drie jaar geleden een mooi clubje mannen bij elkaar en zo is MVV 3 dus echt Door Vrienden Opgericht. DVO’32 stond vandaag meer voor ‘Door Vrienden Overlopen’, want dat straalde dit MVV 3 vanaf minuut 1 af.
Het vernoemen waard is verder dat Q tussen zijn laatste verhuisdozen nog een paar voetbalschoenen vond en ook vandaag weer op het veld te bewonderen was. Hij pakt ook zijn taak als ‘data man’ van MVV 3 weer op. We zien hem donderdag graag weer op de training verschijnen. Ook Kevin, want die hebben we vandaag weer niet langs de lijn gezien.
Verder een hoofdrol voor Kneiter, die veel meters maakte, het vuile werk opknapte, tweede ballen won en ook aanvallend zijn steentje bijdroeg.
De werklust en arbeidsethos die vanaf de zomer zichtbaar en merkbaar was tijdens de trainingen en oefenwedstrijden betalen zich de laatste weken uit. Wie zaait zal oogsten. Tot slot nog wel deze kanttekening, we hebben de ondersten gehad en de komende weken spelen we tegen de nummer 2,3 en 4. Dan pas kunnen we laten zien of we het waard zijn wat te presteren in deze poule.
Elftalleider John staat naar verluid nog steeds te genieten van zijn zelf gemaakte pompoensoep in zijn gezamenlijke tuintje. John, ook jij bewijst dat wie zaait ooit zal oogsten. Volgende wedstrijd lusten wij ook wel een kopje soep.