MVV ’27 VR1 – Ariston VR2 (2-2)

Als neutrale toeschouwer kan ik toch zeggen dat we 1 punt verdiend gewonnen hebben en als ….., ja daar hebben we na 90 minuten niets aan. Na een week van goed trainen en een doordeweekse wedstrijd stonden we klaar om Ariston Vr2 te ontvangen. Ariston Vr2 dat traint met Ariston Vr1 dat 2e klasse speelt, dus echt voetballen kunnen ze wel. Wetende dat sommigen wel eens geselecteerd worden voor hun Vr1 gingen we de strijd aan. Donderdag nog een aanval weerstaan van rivierkreeften op veld 3 waarbij de trainer echt geïntimideerd werd en gelukkig niet gewond raakte ondanks dat hij zijn dames beschermde voor de oprukkende rode rivierkreeften brigade. We gingen vandaag kijken waar we weer staan. Vooraf duidelijk het strijdplan uitgelegd volgens het white board vel op de binnenkant van de deur met vooral de ondersteuning van elkaar bij het door elkaar lopen van de tegenstander.

We beginnen mega gemotiveerd en geconcentreerd en merken al snel dat er een goede voetballende ploeg tegenover ons staat. Ze kantelen van links naar rechts, maar omdat wij voorin al beginnen met verdedigen, dus hoog druk zetten komen ze niet echt tot onze 16. We blijven dit echt heel gemotiveerd doen en krijgen zelfs wat kansjes in hun 16 meter. Met het door elkaar lopen van deze tegenstander moeten we iemand opofferen die alles dichtloopt en dat is onze Nina R, wie kent er niet. Ze komt niet tot haar eigen spel toe, maar legt wel elke aanval van hun stil door steeds heel veel vuile meters dicht te lopen op hun nummer 14. Dan in de 28” minuut een aanval over rechts, onze Kashia geeft hem voor, Marinka de bekende trainingsvorm overstap en Jenn die na haar eigen wedstrijd bij Vr4 nog effe bij ons meedoet, schiet hem met uiteraard links in bij de 2e paal, 1-0. Dit vasthouden meiden en vooral geconcentreerd blijven. Het was ook wel een 1e helft uit de top 3 van afgelopen jaren hoe jullie speelden als team ondanks al die geblesseerden en afwezigen. Het is dan ook in de 35” minuut dat Marinka een rolletje legt op Kashia die vervolgens de bal vanaf 20 meter vanaf de linkerkant met een rechts geplaatst schot hem over de keepster legt in de verre bovenhoek, geweldig, 2-0. Kat in het bakkie dachten we toen nog. Rustig uitspelen deze laatste minuten en pauze.

We moesten gaan wisselen wederom door blessures en na wat bemoedigende woorden weet je eigenlijk al als de 1ehelft zo uitzonderlijk goed is, dat de 2e helft het welbekende billenknijpen wordt. We gaan vol goede moet het veld in en de energie die wij hadden werd nu uitgevoerd door hun en eigenlijk konden we er niets tegen doen. Het was chaos als nooit tevoren al bleven we wel strijden voor elke bal. De gezichten werden zo rood als de rivierkreeften van afgelopen donderdag en langzaam aan veroverde Ariston onze helft. We konden het direct hoog druk zetten niet meer belopen en zij vonden steeds een vrije dame. Ik heb nog even geteld, maar dat klopte echt. Corner Ariston en dan weet je het vaak al bij ons en inderdaad de 2-1 is een feit. Het geloof was er weer bij hun en de druk bleef constant onze kant op, er was geen ontkomen meer aan. Als we dan bij wat leuke aanvallen de 3-1 zouden scoren dan zou het klaar zijn. Ook sommige overtredingen werden verkeerd ingeschat, waarbij het voordeel bij ons zeker een verschil had kunnen maken, maar ach eerst de spiegel bij onszelf ervoor. Ariston gaat echt steeds beter voetballen en wij er maar weer achteraan. Dan weer een corner weggegeven en verrot als het niet waar is, weer een dood spelmoment en de 2-2 is een feit. We moesten steeds verder inzakken en de 2-3 zat er eerder in als de 3-2, dus volhouden meiden, strijden blijven jullie en gelukkig fluit de scheids af na een hele leuke sportieve wedstrijd met een goede 1e helft van onze kant. Deze sportieve tegenstander staat niet voor niets bovenin onze competitie.

Jennifer weer bedankt voor het mee willen spelen na je eigen wedstrijd. Nu allemaal even een weekje extra rust en dan gaan we er weer vol tegen aan na de Herfstvakantie.

Moraal van deze wedstrijd: Als jullie na zo een wedstrijd je eigen zo goed kunnen relativeren, dan komt het echt goed.

Fijn weekend, tot maandag en wat een andere uitslagen weer.

Zoals de rode rivierkreeft doet als die zich aangevallen voelt, kop omhoog en dooooor!!!!!!!