Met slechts één treffer in drie duels heeft MVV ’27 een behoorlijk probleem. Hoewel er in ieder van die  wedstrijden meer dan voldoende mogelijkheden werden gecreëerd liet men dus veel te weinig het net van de tegenstander bollen. Ook vandaag bij Meeuwenplaat was dat weer het geval. De thuisploeg mocht zich in de eerste helft in de handen knijpen dat de Maaslanders zich kennelijk geen raad wisten met de vier kansen, de een nog mooier dan de ander. Daar stelde de thuisploeg er maar eentje tegenover.
De geblesseerde aanvallers Dennis Louter en Lourens van Rooijen konden vandaag slechts toekijken.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Jaap van Drunen zette MVV ’27 gedurende de beginfase  de goede toon met veel balbezit en na drie minuten had men al de score kunnen openen. Na een voorzet van Huib van Barneveldt kopte Michael Berrevoets binnen het doelgebied de bal net over de graaiende vingers van doelman Lorenzo van Trijp, maar ook net over de lat.

Meeuwenplaat kroop vervolgens wat meer uit haar schulp en zo ontstond er een open duel. Met een kwartier spelen kregen de bezoekers de beste kans uit dat eerste bedrijf. De voorzet van Jaco Buijnink werd door de geheel vrijstaande Bouke Schippers naast gekopt. Weer zeven minuten later draaide Jesper Baak de bal goed voor zijn linkerbeen, maar het leer ging net buiten de achterste paal over de doellijn.

Aan de andere kant van het veld hoefde de nagenoeg werkloos toekijkende Jari Boon maar eenmaal in actie te komen. Mitchell Ott liep zijn tegenstander er op snelheid uit, maar zag geen kans de Maaslandse doelman te verrassen.

Met nog vijftien minuten tot de rust had ook de weer eens opgekomen linkervleugelverdediger Jaco Buijnink weer een gaatje gevonden, vuurde hard op het doel, maar Lorenzo van Trijp kon de bal wegtikken. Je zou er toch ietwat moedeloos van worden. Dan moest het maar na de onderbreking gebeuren.

Echter, kennelijk was het zelfvertrouwen en de scherpte in de kleedkamer achtergebleven. Na ’n uur op de klok ging het tweemaal mis in de Maaslandse defensie. Eerst was het Ackeo Liefden die nagenoeg net over de middellijn aan een lange rush mocht beginnen en onvoldoende werd aangepakt tot aan het Maaslandse doel (1-0).

Twee minuten later gaf Yoeri Rombouts de bal voor en kon Niels Versteege vrij eenvoudig afronden (2-0).

De Maaslanders hadden toch zomaar weer in de wedstrijd kunnen komen toen Meeuwenplaat-verdediger Joost de Kubber in de 61e minuut de bal binnen de beruchte lijnen met de hand beroerde. Cas van der Hoeven plaatste zich achter de bal en mikte deze echter net buiten de rechterkruising.

Ook de laatste kans van de wedstrijd was, U raadt het al, voor MVV ’27. De voorzet was van de ingevallen Loyd Rhijnsburger, de kopbal van Bouke Schippers en de redding van de keeper van de gastheren.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Melvin Brandwijk (Thijs de Vast), Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Jesper Baak (Loyd Rhijnsburger), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Huib van Barneveldt, Bouke Schippers en Cas van der Hoeven (Bret Rhijnsburger).