De tweede wedstrijd in de competitie bracht ons Hillegersberg 2 een elftal wat voor ons totaal onbekend was. Na vorige week van een heel goed elftal te hebben gewonnen waren de verwachtingen best wel hoog hoe het in deze wedstrijd zou gaan, nu we begonnen zeg maar dramatisch want na 3 minuten stonden we al met 1 – 0 achter. Tegenwoordig is het een must om de bal eindeloos naar elkaar over te spelen in de achterhoede, zeg maar typisch Nederlands voetbal en ja dan gaat het wel eens fout! En dat was nu ook het geval want de bal werd eenvoudig onderschept en het was gelijk raak. Dan zou je zeggen we gaan het iets anders doen maar nee hoor na wederom bal verlies werd het nog erger, want in minuut 8 stonden we al met 2 – 0 achter dus zeg maar een verdomd slecht begin. En het werd er niet gelijk beter op want dat krijg je als je niet 100 % of meer geeft, m.a.w. dat hebben we echt nodig want met minder dan redden we het gewoon niet. Gelukkig kantelde de wedstrijd na een half uur iets, we kregen weer wat kleur op onze wangen en dat resulteerde in iets beter voetbal al was het verschil met vorige week nog beduidend groot. 5 minuten voor de rust kregen we een vrije trap te nemen en die werd door Samuel tegen de opgestelde muur aan geknald maar de afvallende bal kwam bij Alec (o nee sorry het was Thom) die de bal droog in de rechterhoek schoot dus de aansluitingstreffer was daar, en dat was best lekker net voor de thee.

De tweede helft was ineens een ander verhaal (ik denk dat Marco best wel wat heeft gezegd) we starten gelijk een stuk agressiever en de inbreng van Max bleek later een voltreffer te zijn. Eerst was er de 2 – 2 van Max na goed doorzetten van Cor en 10 minuten later was het weer Cor die een afgemeten voorzet gaf die op het rossige hoofd van Max kwam en zo stonden we ineens met 2 – 3 voor, ja ja het kan verkeren. Het werd nog mooier want nu gaf Max een assist op Samuel die droog de bal in schoot en dan is het 2 – 4 met nog 5 minuten te gaan dus kat in het bakkie maar in die 5 minuten gebeurde nog best veel, Ronald maakte een handsbal en de scheids (die gewoon goed floot) lag de bal op de stip en Ronald kon met rood vertrekken. 2 doelpunten voor of 1 dat scheelt best wel met nog 5 minuten te gaan, maar wij hebben Mark en die deed hetzelfde als vorige week want ook nu hield de penalty knap tegen en dan weet je deze pot zit in de knip. Mooi was dat in minuut 92 Samuel een slim balletje aan Max gaf die knap scoorde en zo een hattrick op zijn naam kreeg en de eindstand op 2 – 5 bracht.

De les van deze pot voetbal is dat wij het zonder 100 % inzet of meer, het gewoon niet redden in deze klasse dus mannen houdt dat in gedachte, voorlopig staan we op een voor ons ongekende plaats dus geniet er van.

Beste man eerste helft was Ron Lagrauw, de tweede helft allemaal.

Opstelling: Mark v Barneveld, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Luuk Vreugdenhil, Jimmy v d Hoeven, Alec de Koning (Tim v Rijthoven), Dennis Terlouw, Jan de Baat (Cor Verboon), Thom de Koning (Wesley Lagrauw), Samuel de Haas, Niels Scheffers (Max de Vetten).