Helaas hebben wij het zeer trieste nieuws moeten vernemen dat Joop Alsemgeest is overleden. Joop was een échte MVV’er en een voorbeeld van een topvrijwilliger waar een vereniging als MVV ’27 op gebouwd is. Joop was een aantal maanden geleden benoemd als Lid van Verdienste van MVV ’27 en kreeg eerder in 2013 al de Rien van Eijmeren Award uitgereikt. Wij wensen familie en vrienden enorm veel sterkte toe met dit verlies.

Joop zette zich al tientallen jaren als vrijwilliger in voor MVV ’27. Hij hield er niet per se van om midden in de schijnwerpers te staan, maar werkte achter de schermen altijd ongelooflijk hard om alles binnen de vereniging goed te organiseren.

Het wedstrijdsecretariaat en de ICT-ruimte waren het domein voor Joop Alsemgeest. Letterlijk achter de schermen werkte Joop, buiten het zicht van de meeste leden en bezoekers, altijd hard aan allerlei belangrijke zaken om het voetbal bij MVV ’27 mogelijk te maken. Joop heeft een cruciale rol gespeeld bij de digitalisering van de club en de aanleg van computersystemen in de kantine en het wedstrijdsecretariaat. De afgelopen jaren werkte Joop voornamelijk veel in het wedstrijdsecretariaat samen met Leo, Nico en Mike. Met Mike zorgde hij er daarnaast voor dat de ICT van MVV ’27 goed georganiseerd is. Hij hield op zaterdag actief alle standen bij van het Westlandse voetbal en zorgde dat de juiste informatie werd getoond aan iedereen die in de kantine aanwezig was.

Joop werkte ook heel veel samen met Joke Rasens in de ledenadministratie. Toen we nog met pasjes werkten voor alle leden, zorgde Joop dat dit allemaal vlekkeloos werd geregistreerd en ook in Sportlink werd verwerkt. Veel eerder nog, eind jaren ’80, startte Joop als administratief ondersteuner van het toenmalig jeugdbestuur en is hij leider en trainer geweest van diverse D, E en F elftallen. Ook werd Joop later nog (assistent-) scheidsrechter. Jaarlijks kennen wij daarnaast nog het Westlands Kampioenschap voor F-pupillen, iets dat gestart is dankzij mede-initiatiefnemer Joop Alsemgeest.

Kortom, Joop heeft ongelooflijk veel voor MVV ’27 betekend. In 2013 ontving Joop de Rien van Eijmeren Award. Dit jaar heeft het Bestuur Joop Alsemgeest benoemd tot lid van Verdienste en kreeg hij het speldje en bijbehorende oorkonde uitgereikt van zijn MVV-kameraden Leo en Mike. Wij gaan Joop enorm missen. We wensen zijn vrouw Thea, kinderen Leon en Mariëlle en verdere familie en vrienden heel veel sterkte.

Aanstaande zaterdag 9 september speelt MVV ’27 met rouwbanden en zullen alle thuiswedstrijden op het grote veld voorafgegaan worden met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Joop Alsemgeest.