Na voor sommige kinderen (en ook leiders) een korte nacht te hebben gehad stond de wekker vandaag lekker op tijd om te beginnen aan de zondag. Vandaag stond namelijk op het programma de sportdag waar weer werd gestreden voor groep van de week maar ook voor een individuele prijs in de categorieën beste F je, E tje, D tje en C tje. Zoals gewoonlijk kwamen de traditionele spellen als kogelstoten, sprinten en speerwerpen (met een houten plank??) weer voorbij, maar ook werd er geschoten met een luchtbuks op puntenkaartjes en werd er o.a. ook zak gelopen en hooghouden (168 keer wij doen dit zelf niet na). Kortom een lekker sportief ochtendje na een heel kort nachtje.

Na de sportdag hadden onze super kooksters gezorgd voor een welverdiend overheerlijk broodje hamburger (met korting). Dit broodje was hard nodig want ’s middags stond namelijk de vossenjacht op het programma in Loon op Zand. Wat is het toch altijd weer super dat er oud leiders/kooksters bereid zijn om toch weer helemaal naar Loon op Zand af te reizen.

De kinderen konden tijdens deze tocht op zoek gaan naar onder andere een zeepaard, 2 pinguïns, een koe en giraffen. Bij deze vossen moesten er ook vragen beantwoord worden over dieren en over het jeugdkamp. Onderweg werden ze nog wel getrakteerd op een klein buitje maar dat mocht de pret niet drukken.

Terug op het kamphuis werd er weer ouderwets een potje gevoetbald tegen de leiders en oud leiders die (uiteraard) werd gewonnen door de leiders. Na dit potje voetbal stond er weer een prakkie klaar bestaande uit aardappelen, bloemkool of broccoli en een lekkere kipburger en als toetje een lekker bakkie vla met wat fruit erbij.

De magen van de kinderen waren weer gevuld voor wat energie wat hard nodig was voor het avondprogramma namelijk: Ezeltje touwtrekje. Onder toeziend oog van de vossen werd er net als vorige jaargang gestreden in 2 poules en met 2 touwen dit om te zorgen om de kinderen zo weinig mogelijk kans te geven om met stokken en dennenappels te gaan lopen gooien. Nadat de finale van het touwtrek toernooi werd gespeeld was er het idee om alle D en Ctjes te laten touwtrekken tegen de leiders (de beelden houd u van ons te goed) die ook wederom werd gewonnen door de leiders.

Teruggekeerd op het kamphuis was er tijd gemaakt voor en heus kussengevecht op het veld, maar het werd wel duidelijk dat het tijd werd om lekker te gaan douchen en naar bed te gaan omdat morgen de fietspuzzeltocht op het programma staat.

Voor nu sluiten wij deze dag lekker op tijd af en jullie horen ons morgen weer!

The Reporters