Met een recordaantal deelnemers van maar liefst 91 jongens en meisjes vertrokken vandaag (15-7-2023) 2 bussen richting het zonnige Loon op Zand om er een onvergetelijk 50e kampjaar van te maken. Met tassen vol energie (maar vooral koek en snoep) kwamen de kinderen aan op het Land van Kleef en trapten we de ‘Westlandse dag’ af. In dit jubileumjaar met als thema ‘Helemaal Goud’, herleven we elke dag een thema van voorgaande jaren.

.

Na het vinden van een slaapplek verzamelen alle deelnemers zich op het veld voor het groepsindelingsspel: Van wie ben jaiii er één? Hier vormen zich een aantal sterke kandidaten voor de felbegeerde titel van team van de week, houd een oogje in het zeil op teams als ‘Goud Goud Maasland’ en ‘Geen gezeik, kom op Maasdaik’! Tijdens een vlekkeloos (lees: niet) lopende kompastocht werden de gebruikelijke jokers vastgesteld en vragen beantwoord over de historie van het jeugdkamp.

.

Na teruggekomen te zijn van het avontuur die ons door de omgeving leidde van het kamp, was het tijd om de heerlijke macaroni van de kooksters op te eten. Het was zo om te smullen dat alle pannen op zijn gegaan, een dikke 10 voor de kooksters! Dit werd vervolgd door de Twaalf Kroegguhtocht, waarin de groepjes langs 12 prominente Westlandse kroegen gingen om daar fiches te winnen, of verliezen. Darten, bierpongen en diverse kaartspellen kwamen aan bod waarbij de ene wat meer geluk had dan de ander.

.

Met het donker naderend, maakten de kinderen zich klaar om het bos in te gaan op zoek naar de befaamde Kromme Jongens! Zo klonken kreten als ´een hete nacht in een kouwe koelcel´ en ´Bakkie pleeuurrrr´ luid door het bos. Na terugkomst was de tekencontrole uiterst nodig, want de kleine insecten lustten aardig pap van ons kanjers.

Zo komt de eerste dag tot een eind waarin het nog lang onrustig bleef op de slaapzalen. Morgen is het thema Beestachtige dag waarin onder andere de sportdag en de vossenjacht op het programma staan. Met een zonnig dag in het verschiet kunnen wij niet wachten op weer een dag vol vermaak!

Volg ons vooral op de socials (Instagram en Facebook) om direct up to date te blijven!