Zaterdag 17 juni 2023 vond de traditionele Familiedag bij MVV ’27  plaats. Zowel leden als niet-leden trokken massaal naar Sportpark de Commandeur en namen deel aan de verschillende activiteiten. De evenementencommissie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en bedankt alle vrijwilligers en sponsoren die de Familiedag mogelijk hebben gemaakt.

De dag werd afgetrapt met een waar jeugdvoetbalspektakel waar ruim 150 kinderen aan meededen. De kinderen werden onder leiding van jeugdcoördinator Wouter Jansen in groepen verdeeld, waarna het spektakel kon beginnen. Het jeugdvoetbalspektakel bestond uit bubbelvoetbal, levend tafelvoetbal, een stormbaan, panna-voetbal en een ouderwets partijtje. Tussendoor was er telkens een groepje dat pauze had en de verkoeling kon opzoeken door middel van de MVV ’27 tuinslang.

Als afsluiter van het jeugdvoetbalspektakel werd een heuse panna/freestyle show gegeven door Sharif Rodriquez in de middencirkel van het hoofdveld. Sharif is nummer 8 van de wereld van het pannavoetbal en is 3e geworden op het NK Panna. Onder toeziend oog van de aanwezige kinderen toonde hij de leukste en meest ingewikkelde trucjes, waarmee hij menig kind (en zelfs een selectiespeler) een panna wist te geven.

Een groot compliment en dankwoord naar alle aanwezige supporters die na een oproep van Wouter Jansen klaar stonden om samen met de evenementencommissie te helpen bij het opruimen van de spellen. Door de inzet van deze ‘hulptroepen’ werden de spellen snel en vakkundig opgeruimd en kon het veld klaargemaakt worden voor het Sixties-toernooi.

Om 15.00 startte het wederom goed bezochte MVV ’27 Sixties-toernooi. Dit vriendschappelijke seniorentoernooi waarin teams van 6 tegen elkaar strijden om de felbegeerde waardebonnen van de Pynas. Het altijd gezellige Maaslandse eetcafé de Pynas was deze editie sponsor van het Sixties-toernooi en heeft dit toernooi mede mogelijk gemaakt. Wij moedigen iedereen aan om de Pynas te bezoeken, er een (of twee) drankje te doen en hen te bedanken voor hun sponsorschap.

Uiteindelijk gingen de ‘Borreltroostjes’ er met de winst vandoor na een spannende finale tegen de mannen van Relight FC. Relight FC heeft gestreden voor elke meter, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek. De verliezersronde werd gewonnen door FC Ben Dover. Zij trokken in de finale tegen ‘Het Zeuvende’ aan het langste eind.

Na het toernooi was het tijd voor de langverwachte ‘Seizoensuitreikingen’. De week voorafgaand aan de familiedag heeft iedereen de kans gekregen zijn of haar stem uit te brengen in de verschillende categorieën, respectievelijk Team van het jaar, Speler van het jaar, Speelster van het jaar, Scheidsrechter van het jaar, Recreant van het jaar en Trainer van het jaar.

Hieronder een overzicht van de winaars van dit jaar:
Team van het jaar: Dames 2.
Speler van het jaar: Michael Berrevoets
Speelster van het jaar: Angie Wijsbroek.
Scheidsrechter van het jaar: Wouter de Koning.
Recreant van het jaar: Stefan van Uffelen.
Trainer van het jaar: Joost van Ast.

De dag werd afgesloten met een eindfeest onder muzikale begeleiding van DJ Erik van Leeuwen. Met zijn vaardigheden als DJ weet hij van elk feestje een succes te maken en dat was in dit geval niet anders. Er werd gegeten, gedronken en gelachen. Tot slot werd er getoost op de zomerstop waarin we allemaal kunnen uitrusten en ons kunnen opladen voor het seizoen 2023-2024. En dan zien we u uiteraard graag weer terug op ons Sportpark de Commandeur!

Bedankt aan alle vrijwilligers en de sponsoren van de MVV ’27 Familiedag 2023: Café de Pynas en Maasland Schoonmaakdiensten B.V.