Verburgh VR1 – MVV’27 VR1 (1-0)

Vooraf zou bij winst een 2e plek veiliggesteld worden. Op papier een makkelijke wedstrijd en een wedstrijd vooraf wezen kijken om het heel serieus te nemen. Afspraken in de kleedkamer gemaakt en dit moest en zou gewoon winst moeten worden. Als we alle kansen optellen en het spel verloop alleen zouden opschrijven, vrouw vrouw dan had het 16-17 moeten worden.

We begonnen heel sterk en met verzorgd voetbal kwamen we al snel in het overwicht wat we verwacht hadden. Ze hadden toch een iets andere opstelling gemaakt en met een andere keepster als de wedstrijden die ik gezien had, was het toch een taaiere tegenstander als dat ik verwacht had. Aanvallen waren zoals gezegd goed verzorgd en we kwamen dan ook geregeld in hun 16. Het afmaken wilde zoals gezegd alleen niet lukken. Te wijten valt dit aan dat we eigenlijk altijd trainen zonder vaste keepster, dus het bewust hoekie zoeken wordt dan niet getraind met een goalie in het doel en menig aanval eindigt rechtstreeks in de handen van de keepster of net naast. Echt een schitterende aanval en een steekbal over hun achterhoede en perfecte aanname, alleen op de keepster en dan helaas geen 0-1, jammer. Een heerlijke voorzet en in plaats van de bal lag onze speelster haast in de goal. Allemaal net niet, dus helaas meiden. Ik besef ook dat als we de 0-1 zouden maken, dat het dan klaar is. We zaten lekker in de flow en dan opeens drinkpauze, nou dat was vooraf niet afgesproken en daar wijt ik ook de nederlaag niet aan, maar het haalde wel even de concentratie weg bij jullie en de volgende 20 minuten waren eigenlijk voor Verburgh, we kwamen niet echt meer in ons spel. Rust.

Tweede helft dan maar afmaken. We beginnen weer sterk en hebben er alle geloof in om te winnen en die 2e plek te bemachtigen. Over het gehele seizoen gekeken horen wij daar ook. Semper Altius was de sterkste ploeg in onze zware 4e klasse poule en die hoort gewoon in de 3e klasse, maar van Brielle en HPSV hadden we moeten winnen, maar dat is achteraf. Ook valt achteraf te zeggen dat we graswedstrijden eigenlijk altijd verliezen. Tweede helft eerste aanval en schot en ik juichte al, maar helaas net over en de bal schampte de lat. Jullie blijven gaan en proberen van alles, lage ballen onder het knietje, hoge ballen, steekballen, helaas. Ook Verburgh blijft het proberen, maar Gaab ging weer overal voorleggen. Als je dan toch je eigen kansen mist, dan gebeurd het andersom en de hele soepele en gevaarlijke speelster die vooraf al benoemd was speelt zich handig vrij, draait open en schiet hem onhoudbaar in de kruising, daar paste geen kwartje meer tussen, 1-0. Hierna volgen nog ontzettend veel kansen, maar het was ons gewoonweg niet gegund en we moesten met een 1-0 ons verlies dragen. De scheidsrechter Dick Jol, alleen echte ouwetjes weten nog wie dat is, fluit af. Als je dan de ontlading ziet bij de coach van hun en het team zelf, dan gun je hun het ook van harte. De coach nam afscheid in een hele emotionele entourage. Het gaat je goed Arthur, een enthousiaste coach voor zijn meiden.

Moraal van deze wedstrijd: Het was ons niet gegund vandaag.

Meiden, fijn Pinksterweekend en tot donderdag, de laatste afsluitende training voor dit seizoen.

Afscheid na deze wedstrijd nemen we van Gaab, Eef en Joëlle en in eerdere wedstrijden door blessures van Roos en Simone. We gaan ons weer voorbereiden voor volgend seizoen en mocht je enthousiast worden van alle verslagen van ons team, meld je dan aan bij ondergetekende.