A.s. zaterdag speelt MVV3 op veld 3 met aanvang 12.30 uur zijn kampioenswedstrijd.

Het vorige seizoen nieuw opgerichte derde elftal werd afgelopen seizoen ook al kampioen. En bij aanvang van het tweede seizoen werd de lat dit keer zeer hoog gelegd. Als team moet je sportief gezien altijd het hoogst naleven en werd de inzet gedaan op het pakken van de dubbel (beker en competitie). In de achtste beker finale speelde zich een waar horror af na 1-1 eindstand met penalty’s nemen. Op het hoofdveld van VVSB2 was de wedstrijd al zenuwachtig slopend, maar de penalty’s nemen was qua spanning haast niet te houden. Uiteindelijk kwam na 16 strafschoppen de verlosser, Bart pareert met een geweldige reflex en tikt de bal via de lat over het doel. En geweldige ontlading op het veld en in kleedlokaal en waren we door naar de kwart finale van de beker. Helaas ging deze kwartfinale thuis tegen Noordwijk geheel tegen verhouding in de winst niet naar MVV3. Maar dat is ook voetbal, je krijgt niet altijd waar je recht op hebt en werd de focus geheel op het kampioenschap gezet. Na de winterstop was het duidelijk dat het kampioenschap moest gaan vallen onder vier kandidaten. Tegen concurrent Vitesse Delft werd 4-1 gewonnen en tegen Velo 1-0 gewonnen. De laatste concurrent DVO werd een gelijkspel 1-1.  En was met deze 7 punten de basis gelegd om verder als favoriet voor het kampioenschap te gaan. Op 6 mei kreeg met name in de eerste helft Maasdijk voetballes en werd de wedstrijd afgesloten met 7-0 winst en was met nog twee wedstrijden te gaan het kampioenschap al binnen. Uiteraard is dit toen gezellig gevierd maar was wel vooraf besloten om het kampioenschap thuis op je eigen club te vieren en zeker als het gaat om iets uitzonderlijks , twee seizoenen achter elkaar kampioen worden. En dat gaat deze zaterdag dan ook gebeuren. MVV3 is zeker van plan om ook deze wedstrijd serieus aan te gaan tegen wellicht de nummer twee van de ranglijst, Duno. Want ook de ere titel van ongeslagen kampioen worden is ook nog te pakken. Rondom en na deze wedstrijd ligt er een mooi georganiseerd feestelijk programma klaar om dit seizoen in stijl af te ronden en om nooit te vergeten.

Vooraf aan onze wedstrijd speelt het tweede elftal om 11.30 uur zijn belangrijke wedstrijd en wensen wij hun succes en hopelijk maken jullie deze zaterdag het feest op MVV helemaal compleet.

Tot slot, tot zaterdag en ik heb het wel eerder tegen het team gezegd, jullie zijn echt een stel super gasten,

jullie Ome John De Herder.