Op het zonovergoten complex van Laakkwartier heeft MVV ’27 een prima overwinning gehaald op een opponent die de nacompetitie moet zien te ontlopen. Met deze zege revancheerde men zich van de thuisnederlaag (0-2) in januari van dit jaar. Dat de thuisclub er niet fanatieker, lees feller, invloog was eigenlijk een verrassing. Je zou toch verwachten dat een club in nood wat meer op het randje zou spelen.

Foto: Maarten Knol

Afijn, MVV ’27 kon goed combinerend een vracht aan kansen creëren en mocht de overwinning volkomen terecht noemen. Wel moest doelman Mark Barneveldt een aantal malen kordaat optreden wanneer er een Hagenaar voor zijn neus verscheen.

MVV ’27 begon trouwens wel ietwat slap aan het duel en trainer Marcel van Wieren was binnen vijf minuten zijn stem al bijna kwijt, maar vervolgens ging de Maaslandse trein lopen. Men vond elkaar gemakkelijk en de eerste kans was direct al raak. De aangespeelde Dennis Louter gaf de bal met een hakje mee aan Cas van der Hoeven die simpel kon afronden (0-1).

Zeven minuten later gaf Loyd Rhijnsburger de bal voor aan Lourens van Rooijen die het Haagse doel te hoog zocht. Laatstgenoemde stuitte vervolgens na een solo in de zestien op doelman Lieuwe van Slooten. Cas van der Hoeven knalde net over de kruising en een afstandsschot was Bret Rhijnsburger werd een eenvoudige prooi voor de keeper.

Foto: Maarten Knol

Met minder dan tien minuten voor het rustsignaal mocht Laakkwartier ook eindelijk een mogelijkheid noteren. Hamza Boukhari gaf de bal scherp voor, waarbij twee medespelers er net niet bij konden. Daar kwamen de Maaslanders goed weg. Ephraim Afryie mocht in het vervolg uithalen, maar Mark van Barneveldt hield hem van scoren af. MVV 27 ging dan slechts met ’n kleine voorsprong aan de thee, maar men had de zaak toch redelijk onder controle.

MVV 27 ging na de onderbreking verder waar het gebleven was. Prima aanvallen brachten met regelmaat spelers in scoringspositie. Zo zag Loyd Rhijnsburger zijn schot gekeerd worden door de doelman van de gastheren en schoot Rick Zwaard in kansrijke positie de bal over. Het leek soms wel of MVV 27 niet verder afstand wilde nemen.

Foto: Maarten Knol

Dat gebeurde echter wel in de 56e minuut toen een vrije trap van Dennis Louter door Cas van der Hoeven van dichtbij achterover binnen werd gekopt (0-2).

Nadat Mark van Barneveldt op knappe wijze een goed ingekopte bal van Aissam el Amrani  had gekeerd, kon er bij MVV 27 weer gejuicht worden. Na eerder dus al twee assists te hebben afgeleverd, stuurde Dennis Louter nu zelf in de 66e minuut de bal met links succesvol naar de verre kruising (0-3).

Met nog enkele mogelijkheden over en weer speelde MVV 27 de wedstrijd op rustige wijze uit en hoefde het alleen nog maar te wachten op het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Ramie Sulaiman.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Ronald Arkesteijn, Michael Berrevoets, Wijnand van der Schee, Bret Rhijnsburger (Julian Tinbergen), Thijs de Vast (Jesse Baak), Cas van der Hoeven, Dennis Louter, Lourens van Rooijen (Cor Verboon), Rick Zwaard en Loyd Rhijnsburger (Samuel de Haas).