MVV ’27 VR1 – ’s-Gravenzande VR2  (1-0)

Vooraf is deze wedstrijd de mogelijkheid om de 2e plaats nog aan te vallen en dat geldt ook voor onze tegenstander. Het zou toch geweldig wezen om daar te eindigen omdat we dan van de 8e plaats ons opgewerkt hebben naar de 2eplaats in deze zware 4e klasse. Volgens het programma hebben wij dan de minst zware tegenstander nog als elk team zijn verantwoordelijkheid neemt.

Vooraf in de kleedkamer met het plakvel alles uitgelegd. Het is voor jullie altijd steeds duidelijker hoe we willen en moeten spelen en vooral bij welke tegenstander. Het 5:85 principe wordt ook elke keer benoemd en belangrijker nog, ook uitgevoerd. Vooral het collectief op het middenveld moest vandaag duidelijk zijn. Afspraak was dat of de spits of de rechtsbuiten terugzakt of dat de voorstopper iets bijschuift en bij omschakeling direct weer eigen spel. Lastig, maar heel interessant of het lukt. We wisten nog van vorige duels dat dit echt een goede tegenstander is. Het is de kweekvijver van hun Vr1 dat heel hoog speelt. Ook de leeftijden zijn bizar, allemaal jonge meiden van 16-17 jaar en maar eentje van net boven de 20. Ze willen zich allemaal omhoog werken naar het 1e bij hun. De concentratie is dus belangrijk bij ons en fysiek zouden we toch iets verschil moeten kunnen maken en dan uiteraard ons eigen spel.

We beginnen echt heel sterk met goede concentratie en het coachen van elkaar. Balletjes effe terughalen en rustig opbouwen werd prima uitgevoerd. Ook het balletje er dan overheen leggen lukte goed door hem in de loopactie in te spelen, heerlijk. Overal werd er direct druk gezet en dat resulteerde dat ze eigenlijk elke bal onder die druk wel uit speelden en dat wij direct weer op konden bouwen. Het werd een wedstrijd waar achteraf een schorre keel het resultaat was, maar alles ervoor over hebben is het credo. Tegenstander wil weer opbouwen en door direct het collectieve druk zetten verovert Lieke de bal, speelt de rechtsback uit en scoort en de 1-0 staat direct. Nu geconcentreerd blijven en vooral de taken blijven uitvoeren. Hun spits Jasmijn staat ook bekend als het talent voor de toekomst in het Westland, dus onze Lerry had de taak om haar te bestrijden en overal te zijn waar zij ook was en dan ook nog eens proberen door te schuiven als het ging. Het communiceren als geheel doen jullie zo goed, dat er bij doorschuiven direct wordt overgenomen door een ander. Wat is het jammer dat we Semper en Brielle in het begin hebben gehad, want anders, weet ik het zo net nog niet. We blijven in ieder geval lekker ballen en weten nog wat speldenprikjes uit te delen, maar hun prima keepster weet ook alles te keren. De aanvallen die zij uitvoeren liegen er ook niet om, maar hoe Gaby ze eruit gehouden heeft weet ik en zij ook niet, maar ze kregen de bal er niet in. Zelfs bij een scrimmage in de 5 meter hield ze de bal eruit. Ze zei ook na afloop, dat ze er niet bij nadenkt en gewoon doet. Ook bij een 1 op 1 stond ze gewoon goed, waarbij de tegenstander al juichte. Slidings worden uitgevoerd zoals ik ze nog nooit gezien heb, heerlijk die strijd. Dan rust en gelukkig even een moment van overwegingen.

Het wordt lastig want zij gaan natuurlijk druk zetten en een overtal creëren, maar als wij de taken blijven uitvoeren en druk naar voren durven te blijven zetten, dan moet het gaan lukken. Het wordt echt een heksenketel de 2e helft en over en weer worden de overtredingen wat pittiger maar wel binnen de grenzen. Ook een overtreding in de 16 bij hun wordt niet bestraft met een pingel dus dat was gelijkwaardig. De druk wordt heel hoog bij ons en gelukkig hebben we een drinkpauze waar we toch even de boel veranderen op aanraden van jullie, dus zo goed zijn jullie ermee bezig binnen de lijnen, geweldig. Deze tactiek werkt en we krijgen weer een beetje rust op het middenveld en we kunnen de bal weer rustig opbouwen bij omschakeling. Ook de conditie gaat opspelen en daarin hebben wij ook echt progressie geboekt in wat jullie kunnen en blijven doen. Helemaal verrot en dan staat er zo een coach te gillen van hebbie nog, je bent er, kom op, hebben die bal en dan zien dat jullie er nog in geloven en dat de tegenstander de bal in paniek uit schieten, helemaal geweldig. Meiden, meiden, wat blijven jullie gaan en wat geeft mij dat de trots en troost die ik nodig had vandaag, bedankt. Nog effe volhouden dames en met een opoffering van 2 speelsters van mij moet ik helaas 2 meiden voor de 2e keer wisselen, maar ook die beslissing moeten we wel eens nemen en dat leg ik met alle liefde nog eens uit meiden maandag, meaculpa. Wat een druk daarna op ons doel en wat een inzet van jullie allemaal en wat hadden we nog een kansje op de 2-0 na een mooie omschakeling. Als onafhankelijke moet ik wel zeggen, dat wij geen corner hebben gehad en zij aardig wat, dus dat wil ook wel wat zeggen over hun veldspel en uiteraard was een gelijkspel over het geheel terecht geweest, maar zoals gezegd, wij hadden het middenveld volledig op orde en als team hebben jullie de taken perfect uitgevoerd en dat gaf de overwinning. De scheids fluit af en er is dan nog wat commotie over de tijd, die wel of niet klopt, maar dat blijft altijd een discussie, iedereen heeft zijn eigen stopwatch, de scheids, de coaches van beide partijen en ja dan beslist toch echt de man met de fluit.

Lieke en Eline hartstikke bedankt voor het mee willen spelen en Lieke vanaf deze plaats beterschap.

Moraal: Het was of ik jullie aan een touwtje had deze wedstrijd en precies deden wat ik zou willen.

Fijn weekend, vandaag effe ander kampioenschap vieren, tot morgen.

Josephine (wie is dat toch, ongelofelijk dat sommigen dat nog niet weten).