In een wedstrijd waarbij MVV 27 wellicht zo’n 75% balbezit had en ook ca 80% op de helft van de tegenstander speelde heeft men uiteindelijk toch slechts met 6-0 gewonnen. Men liep zich met regelmaat stuk op een trechter van tegenstanders en dat maakte het afdrukken zeker niet eenvoudiger. In de tweede helft werd de ruimte op de vleugels beter benut en kon men de score alsnog naar een logischere hoogte tillen.

Toch stond er na tien minuten spelen al een 1-0 score op het bord. Cas van der Hoeven vond Dennis Louter die van dichtbij kon afdrukken. Vervolgens mocht de in de basis gestarte Samuel de Haas tweemaal afronden, maar had daarbij geen succes.

Veel meer viel er voor lange tijd niet te genieten. Het tempo bij de thuisclub lag duidelijk te laag, mogelijk ook door het drukkende warme weer. Bij balverlies werd de tegenstander ook nauwelijks onder druk gezet.

Tegen de rust kwam men weer wat dichter in de beurt van het Haagse doel. Een vloeiende combinatie tussen Michael Berrevoets en Dennis Louter bracht Cas van der Hoeven in stelling, maar die stuitte met zijn schot op Zuid West DH-doelman Hamza Zayzaoui. Twee minuten later, in de 42e minuut nam hij revanche en schoot toen wel binnen (2-0).

Bij de hervatting werden direct Loyd Rhijnsburger en Thijs de Vast ingebracht om meer snelheid en druk in het spel te brengen. In de 52e minuut leverde dat al de tweede treffer van Dennis Louter op (3-0). De kansen zouden vervolgens aaneengeregen worden, want Loyd Rhijnsburger mocht tweemaal uithalen, maar schoot voorlangs en over. De mee opgekomen Bram Scheffers kreeg ook zijn mogelijkheid, maar zijn halve omhaal viel te keren voor de Haagse doelman.

In de 68e minuut was het dan wel weer eens raak. Loyd Rhijnsburger gaf voor, waarna Michael Berrevoets eenvoudig kon binnen tikken (4-0). Diezelfde aangever gaf in de 85e minuut invaller Dennis Terlouw de gelegenheid te scoren en dat liet hij niet na (5-0). Met de derde achtereenvolgende assist van Loyd Rhijnsburger mocht ook Samuel de Haas zich doelpuntenmaker noemen (6-0).

De laatste twintig minuten speelde MVV 27 met tien man, nadat Jaco Buijnink na een pittige tik tegen zijn enkel uitviel. Men had alle mogelijke veldspelers reeds ingezet en er was dan ook qua overwicht geen aanleiding om reservedoelman Lars van Gastel wat veldminuten te gunnen.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Cor Verboon.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Bram Scheffers (Dennis Terlouw), Jaco Buijnink, Cor Verboon (Thijs de Vast), Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven, Jesper Baak (Loyd Rhijnsburger), Samuel de Haas en Dennis Louter.