Het team van vertrekkend hoofdtrainer Marcel van Wieren heeft de halve finale bereikt van de Westland Cup na een 0-2 overwinning op Westlandia-zo. Een mooie prestatie op zich, maar daar moet direct bij gezegd worden dat de hoofdmacht van de Naaldwijkers gespaard werd daar zij morgenavond de halve finale van de KNVB-districtsbeker spelen tegen Nieuwkoop. De Maaslanders stonden zodoende vanavond tegenover een jong combinatieteam. De organisatie van het toernooi was te spreken over de wijze zoals Westlandia deze zaak had opgelost. Nu stond er toch een wedstrijd op het programma en moest MVV 27 er toch een prestatie voor leveren om verder te komen. Om na één ronde, na die overwinning op Westlandia-za (5-2) in december, al in de halve finale te staan zou ’n beetje te veel van het goede zijn geweest.

De trainersstaf van MVV 27 kon nu wel tevreden zijn over de inzet van zijn spelers in vergelijking met de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Naaldwijk (0-2 nederlaag) op het eigen sportpark. En wanneer er nog een fractie meer van alle gecreëerde kansen zouden zijn benut, had de winst aanzienlijk hoger kunnen uitvallen. Afijn, nu mag men samen met VELO een datum bepalen voor het vervolg van deze Westland Cup.

In de 10e minuut gaf Dennis Louter de bal mee aan Michael Berrevoets die met zijn lob het doel te hoog zocht. Een tegenaanval leverde een schot op voor Lennart Pauwe dat gekeerd werd door de weer eens in de hoofmacht gepositioneerde doelman Jari Boon.

Zeker in het tweede deel van de eerste helft had MVV 27 de smaak te pakken en daarbij werden heel wat kansen geteld. Rick Zwaard (knal in het zijnet) en Dennis Louter (vrije trap net overgetikt door de doelman) gaven het voorbeeld. Het was de mee opgekomen Bram Scheffers die de aansluitende hoekschop fraai in de bovenhoek kopte in de 35e minuut (0-1). Volgende fraaie aanvallen leidden weer tot mogelijkheden voor Dennis Louter en Cas van der Hoeven, maar in beide gevallen was Westlandia-doelman Tony Zuiderwijk hun de baas.

Na de thee ging MVV 27 op dezelfde voet verder. De aanval zoeken en de nodige kansen creëren, maar het duurde tot de 58eminuut voor er weer eens in het Maaslandse kamp gejuicht kon worden. Lourens van Rooijen zorgde voor de voorzet en Dennis Louter stuurde de bal met veel gevoel naar de verre hoek (0-2).

Het is zeker niet zo dat Westlandia-zo niet aan aanvallen toe kwam, maar het ontbrak hen gewoon aan de beslissende eindpass. De defensie van MVV 27 was op dreef en gaf nauwelijks iets weg. Alleen Mark van Kesteren mocht eenmaal uithalen waarna Jari Boon moest optreden.

In de laatste vijf minuten had MVV 27 nogmaals mogelijkheden de score verder kunnen opvoeren. Echter, invaller Samuel de Haas kopte de bal naast en Michael Berrevoets kopte in buitenspelpositie binnen. Hoe was mooi zo en nu is het dus even wachten op die volgende speeldatum.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Wijnand van der Schee (Cor Verboon), Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven, Lourens van Rooijen (Jesper Baak), Rick Zwaard (Samuel de Haas) en Dennis Louter.