KMD VR1 – MVV ’27 VR1 (0-3)

Avondwedstrijd in Wateringen en meestal hebben we daar geen goede herinneringen aan, de avondwedstrijden. Na 2 zware wedstrijden tegen Nalek en Westlandia en toch nog een trainingkje op maandag gingen we vol goede moed naar Kmd. 3 fitte wissels en dus geen extra reserve mee (had ik het maar gedaan). In de kleedkamer duidelijk aangegeven dat niet Kmd de tegenstander was, maar juist de onderschatting, omdat ze veel lager staan als ons. De kou, de regen, de wind was ook niet echt lekker, dan ook nog een light bal en een verlichtingspaal die in de hoek uitviel, nou het zou het avondje worden.

We begonnen rommelig. We hadden afspraken om de opbouw met ballen onder het knietje te doen en de laatste bal erover te gooien, daar waar we ook op trainen. Nou door de Light bal ging echt alles door de lucht en mede door het natte veld, schoten alle ballen door. Wel zie ik een inzet van heb ik jou daar. Achterin krijgen we wel de mogelijkheid om lekker rond te spelen omdat zij in een soort van 4-4-2 staan, dus van links naar rechts gaat mega goed en Kmd kantelt te langzaam over het veld. Mooie aanval van links naar rechts en uit een onmogelijke hoek scoren wij via Robocop, 0-1. We blijven rondspelen alleen het blijft rommelig en Kmd komt best wel vaak in onze 16, maar ook door het natte veld schieten die ballen ook door en lossen wij het daarna gewoon weer simpel op. Dan is de opbouw naar de 0-2 in wording echter bij het sprinten naar de bal grijpt Rootje naar der hamstring, einde wedstrijd. We spelen de eerste helft uit, waarbij Tess ook nog even een knietje krijgt en behoorlijk hard op der stuitje valt. Vervolgens krijgt onze Joyce nog een kramp aanval, Rust.

Toch jullie weer positiviteit meegegeven, het zou toch moeten lukken. Keepsters omgewisseld en Charel ging voor het eerst in de goal, nou dat hebben de spitsen geweten. Zoals ze normaal een sliding inzet, dat deed ze nu ook en gewoon in de 16 en ik weet niet of het elke keer eerst de bal was. We begonnen weer even rommelig als dat zij speelden. Twee geblesseerden op de bank en nog eentje in de voorraad gingen we er toch voor, wat een inzet, passie en volle bak gaan. Na een minuut of 15 een vrije trap op 35 meter en dan met zo een lichte bal en slecht licht, dat wordt een Marinkaatje. Inderdaad aanloop, schot en over de keepster, 0-2 en pff effe de rust in het spel. Hierna gaan we voetballen zoals het hoort, laag onder het knietje. Wissel van onze Kaar die ook op haar einde liep en terwijl ze ging zitten gaf ik haar mee, over 15 minuten moet je toch nog effe hoor. Ja dag, lange broek aan helemaal klaar. Marink moest er hierna toch ook uit, het ging niet meer, haar knieën leken wel ballonnen, dan maar met 10 verder. Nou dan ken je Kaar niet, Kaar broek uit en toch weer het veld in, alles voor het team. Ga maar rechtsbuiten in de weg lopen dan. Ok. Lange bal op Kaar en daar ging ze toch weer. Dan had ik Ger nog en die denderde maar door, ik had echt niemand meer om te wisselen (Jennifer volgende keer als je kom kijken voetbalschoenen mee). Ger gaf haar duimpje dat het wel goed was en zo gingen we allemaal tot het gaatje door. Nog een heerlijke voorzet over links en de verdediger tikte hem zelf er in, 0-3. Kmd zet toch nog effe aan en ze komen de 16 in en zie ik daar een slidingkje van onze Ler, ja hoor, helemaal top. De 0-3 blijft staan en moe gestreden fluit hij af.

Henk bedankt voor het vlaggen.

Moraal: Jullie kunnen meer aan dan je beseft.

Fijne Alexander dag, fijn weekend en tot maandag.

Josephine.