MVV’27 VR1 – Westlandia VR1

Wat zou het een spannende wedstrijd worden tegen Westlandia. Weer een voetballende ploeg, wat ons wel ligt. Wat een sportieve wedstrijd zou het worden zonder een onvertogen woord, omdat we allebei incasseerden en uitdeelden en daarbij geen gedoe, gewoon accepteren en door. Ik was afgelopen dinsdag toch weer eigenwijs wezen kijken (al heeft het geen nut) bij hun wedstrijd en dat gaf toch de doorslag vandaag. Er waren 3 dingen die me opvielen, De mid-mid Gina nummer 7 was constant aan het coachen en mega flexibel en zette de lijnen uit, ene Sanne de rechtsbuiten maar die ging de 1e helft keepen en een rechtsback waarvan ik hoopte dat die zou spelen, maar die heb ik niet gezien. Wel nummer 7 Gina en daar had ik mijn strijdplan op uiteen gezet. Verder was me opgevallen dat er steeds een groot gat viel tussen hun middenveld en achterhoede. Dat was de strategie, daar de bal inspelen en er pas komen als je er moet zijn. Om het dan uit te voeren, moet je er wel de meiden voor hebben, nou, dat hebben wij. Dames perfect uitgevoerd.

We starten de wedstrijd meteen lekker overtuigend. We leggen heerlijke combinaties op de mat en vinden elkaar op de vooraf afgesproken manier. Ik had Marink op Gina nummer 7 gezet met Eef als ondersteuning en dat werkte echt perfect. We veroveren elke bal en bouwen dan ook meteen weer op. We houden de bal ook heel veel onder de knie, waardoor het inspelen en aannemen en direct doorschakelen ook vrij eenvoudig gaat. Het is een zware pittige wedstrijd met ook de afspraak van de 5:85 regel. Je hebt misschien 5 minuten balcontact en wat doe je met de andere 85 minuten. Nou, dat hebben jullie laten zien. Constante beweging, prima. We komen heel dichtbij hun goal elke keer, maar wanneer gaan we juichen. Dan een sporadische aanval van hun en via een leep rolletje zien we de bal zo bij ons er in gaan, helaas 0-1. Ruggen rechten en dooooor. Meteen weer druk op de bal, Yo verovert de bal, hierna direct de bal op Ger en via Ro komt de bal bij Kaar en die schuift hem er ook in, de 1-1 is een feit. Rust.

Even de puntjes op de i zetten. Luisteren aan de deur van de tegenstander en inderdaad ons strijdplan werkte met uitschakelen van nummer 7. Waar ze ook zou gaan staan, gewoon volgen met een back-up erachter. Het bleek juist want er werd bij hun verder niets aangepast. Het moest gewoon een winstpartij worden. Het spook van de 1e helft goed, dan de 2e helft niets is vorige week in een weiland achtergelaten, dus gewoon hetzelfde spelletje spelen de 2e helft. We vinden elkaar blindelings en jullie blijven bewegen zonder bal en dat gaf steeds de vrije dame om de bal in te spelen. Ook het vooraf afgesproken er pas komen als je er moet zijn werd prima uitgevoerd en dat kon ook makkelijk omdat hun middenveld zo snel aansloot bij hun voorhoede, waardoor het gat bij hun bij balverlies zo groot was tussen hun middenveld en achterhoede, dat wij steeds in dat gat de bal inspeelden en toen steeds het gevaar konden stichten. Westlandia komt er niet echt lekker meer uit en doordat wij ook al direct druk zetten op hun achterhoede krijgen ze de bal niet weggewerkt. Ger verovert en speelt direct de bal naar andere kant via het middenveld naar Tess en hierna de bal naar Ro en doordat die bal zo raar draaide kwam die via haar linkervoet met een lobje over de keepster en de 2-1 staat, verdiend. Je hoopt dan op doordrukken, maar het blijft spannend, want elke tegenaanval moet goed verdedigd worden. Westlandia krijgt een vrije trap op punt 16 en onze hartslag versnelt. Gelukkig kunnen we die vrije trap en de hierna ontstane aanval netjes afslaan. Toch zijn die 10 minuten de enige lastige minuten die we even niet onder controle krijgen. Ze krijgen de bal op ongeveer 16 meter onder controle en die bal was gewoonweg niet te houden, ver in de hoge hoek verdwijnt die in het netje. Kunnen jullie je dan nog een keer oprichtten, JA dat kunnen jullie, die 3 punten moeten in Maaaaasland blijven. We blijven geconcentreerd voetballen en dan bedoel ik dus echt goed en blijven de druk met zijn allen zetten. Wederom een schitterende aanval via de linkerkant via heel veel schijven en na een slopende laatste sprint krijgt Ro de bal en knalt hem met notabene haar foute linker pootje over/langs de keepster heen en de 3-2 staat en die gaan we niet meer weggeven, dat zie ik aan jullie gezichten. Jullie moeten helemaal verrot zijn, maar hoe het kan kan het, het leek wel of jullie die laatste 9 minuten spelen alsof jullie net begonnen aan de wedstrijd. Conditioneel megasterk. Scheids fluit af na een wedstrijd die denk ik ook zonder fluit had kunnen worden gespeeld, want het was echt een hele sportieve wedstrijd tussen 2 tegenstanders die willen voetballen en die verder geen gezeik opzoeken, gewoon uitdelen, incasseren en opstaan. Ik heb wel na afloop onze Tess even langs de dopingcontrole laten gaan, dit was onmenselijk. Als links half staan op het formulier en eigenlijk mijn 5:85 heel letterlijk nam. Ze was overal te vinden en kopte zelfs ballen weg die vanuit de lucht kwamen waarvan ik dacht, laat eerst maar effe stuiteren. Dames, heerlijke pot en de drie punten gehouden dankzij jullie mega inzet.

Doo en Annabel ontzettend bedankt voor het willen meespelen.

Moraal: Meiden als je het met zijn allen doet, dan zie je het resultaat.

Fijn weekend, ook bij MSV’71 in de tent, maandag klein trainingkje en dinsdag wedstrijd KMD uit.

Josephine.