Tegen Madestein, de nummer laatst, had MVV ’27 de mogelijkheid om te werken aan het doelsaldo. Eén helft kon Madestein echter toch genoeg weerstand bieden om de schade beperkt te houden. Uiteindelijk bleek het krachtsverschil tussen beide ploegen toch te groot: 0-8.

Bouke Schippers topscorer van de middag met drie doelpunten.

MVV ’27 trok naar Den Haag met maar één duidelijk doel: een overwinning boeken met duidelijke cijfers. Dat doel is bereikt, maar de weg er naar toe bleek toch iets lastiger dan vooraf wellicht was gedacht. De eerste helft deed menig toeschouwer terugdenken aan de interland van het Nederlands elftal tegen Gibraltar: een duidelijk veldoverwicht werd maar niet in de score uitgedrukt. Het veldspel verliep erg stroef en tot hele grote uitgespeelde kansen kwam de Maaslandse ploeg slechts een enkele keer. Een voorsprong werd al wel na een kwartier op het scorebord gebracht door Lourens van Rooijen: 0-1. Op slag van rust werkte Rick Zwaard de 0-2 tegen de touwen. Het was op dat moment al duidelijk dat de overwinning wel binnen was, maar die constatering leidde niet tot tevredenheid in het Maaslandse kamp.

Marcel van Wieren was klaarblijkelijk niet te spreken over het veldspel en besloot in de rust al twee keer te wisselen. Met Cas van der Hoeven en Wouter van Alphen in het veld, hoopte hij met meer aanvallende impulsen en creativiteit tot een hogere score te komen. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af in en rond het zestienmetergebied van Madestein. De keeper van Madestein wist met enkele mooie reddingen de schade ‘beperkt’ te houden, maar kon niet voorkomen dat er in de tweede helft toch nog zes keer werd gescoord. Wouter scoorde twee keer in deze tweede helft en toonde de honger om nog tot meer scoringskansen te komen. Ook Rick Zwaard scoorde zijn tweede doelpunt van de middag. Spits Bouke Schippers werd de topscorer van de middag met drie doelpunten.

Uiteindelijk een simpele middag voor MVV ’27 en daarmee doen de Maaslanders dus weer prima zaken op de ranglijst.

Opstelling MVV ’27: Mark van Barneveldt; Wijnand van der Schee (46. Wouter van Alphen), Nick van Santen, Jaco Buijnink (60. Julian Tinbergen), Bret Rhijnsburger; Jesper Baak (46. Cas van der Hoeven), Michael Berrevoets, Thijs de Vast; Lourens van Rooijen, Bouke Schippers, Rick Zwaard.