MVV’27 VR1 – Semper Altius VR1 (0-4)

Dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen de koploper was duidelijk. Er stond een windkracht 6 op het veld, dus het zou een helfie mee en een helfie tegen worden. Vooraf aangegeven op het bord dat we als tegenstander in de spiegel konden kijken. Het is een gelijkwaardig elftal dus als je tegen jezelf speelt moet het toch te doen zijn. Van tevoren een wedstrijdje wezen kijken en aangegeven dat we vooral niet naar de leeftijden van de dames moesten kijken. De wat oudere dames hadden vroeger hoog gespeeld en dus hadden ze die wijsheid ook in het veld. Vooral de laatste dame en de spits waren heel goed op elkaar ingespeeld. Een blik was genoeg om uit stand de bal van achteruit op het stroppie van de spits te leggen. Ook een oude bekende van Zwaluwen liep ertussen. Het beloofde dus een pittig wedstrijdje te worden.

De eerste helft direct goed van start en de tegenwind gekozen. Bal lekker onder de knie houden en zeker niet door de lucht, Zoals gezegd een gelijkwaardig opgaande strijd en als we dit vasthouden dan de tweede helft er met wind mee overheen. Toch krijgen we het lastig en komen we niet in hun 16. Zij krijgen iets meer overwicht en door de 2 eerder genoemden werd de 0-1 een feit. Niet nodig maar wel effectief. Verder ook niet echt kansen bij hun en wij begonnen wat meer te tikken met de felle wind tegen. Toch weer een frommel aanval waaruit ook een frommelgoal kwam en de 0-2 staat erop. Dit zo houden en zeker geen 0-3, maar liever effe een aansluittreffer. Als we dat kunnen dan is het de 2e helft een kwestie van tikken en schieten. We krijgen dan 20 minuten de overhand, maar helaas geen treffer. Toch geeft het heel veel vertrouwen voor de 2e helft. Rust. Iedereen die de coach tegenkomt naar de kleedkamer toe geeft hij aan dat dit een 4-2 overwinning gaat worden, dat kan niet anders.

Zo gezegd in de kleedkamer ook, gewoon tikken, laag houden en vooral schieten. Echt geen probleem, vertrouwen, geloven, voetballen en doen. We begonnen en het was eigenlijk drama. Niets wat we van plan waren konden we doen. Ze zetten direct druk op de bal en we komen er gewoon niet aan te pas. Op het juiste moment, voordat wij konden tikken, zetten zij druk op de bal, heel slim. We kwamen dan ook niet in de buurt van de 16 om te kunnen schieten. Het was zelfs zo erg dat het moment van druk zetten, dat zij de bal soms veroverden en direct gevaar konden stichten en de 0-3 en de 0-4 stonden erop. Het fijne bij jullie is wel dat jullie blijven voetballen er in blijven geloven. Jullie strijd wordt echter niet beloond en de ietwat geflatteerde 0-4 is een feit. Verdiend gewonnen door de toekomstige kampioen met een sportief verloop. Mijn gedachte is alleen als de wind er niet geweest was of we dan wel hadden kunnen shinen, want voetballende ploegen liggen ons wel.

Moraal: Hun betekenis in het Latijns, brengt ons steeds lager in de stand.

Meiden, het is toch weer zondag geworden, fijn weekend en tot maandag. Volgende week een revanche op CWO Vr2.

Josephine.