Met eindelijk ’n tweede overwinning op het eigen sportpark heeft MVV ’27 een goede zet gedaan. Om in het linker rijtje te blijven was een zege hard nodig en die kwam er dan ook. Echter, na een 3-0 voorsprong kwamen de Hagenaars net na de rust terug tot 3-2 en kregen de Maaslanders het toch knap benauwd. Men hield gelukkig het hoofd koel en liep uiteindelijk toch uit naar een aansprekende 6-2.

De eerste tien minuten waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd, hoewel alleen MVV ’27 een mogelijkheid creëerde. Zo schoot Loyd Rhijnsburger al na zeven minuten hard voorlangs.
De volgende kans bracht het scorebord wel in beweging. Na breed leggen van Dennis Louter schoot de mee opgekomen Wijnand van der Schee in de 11e minuut via de paal binnen (1-0).

MVV ’27 leek helemaal los te zijn, want twee minuten kon men weer juichen. Een fraaie aanval over de nodige schijven bracht Bret Rhijnsburger in een positie dat hij kon voorgeven en waar Bouke Schippers recht voor het doel kon afronden (2-0).

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en schiep nog meer kansen. Wijnand van der Schee wilde de bal voorgeven en SV Houtwijk-verdediger Mo Aydin beroerde de bal zodanig dat doelman Donny Jansen ternauwernood kon redden. Dennis Louter lepelde even later de bal net over de lat. Laatstgenoemde schoot even later ook nog een directe vrije trap op de paal.
De volgende mogelijkheid was wel weer raak. Wijnand van der Schee gaf voor en Bouke Schippers kopte onhoudbaar binnen (3-0).
Men had er op dat moment net iets meer dan een kwart van de wedstrijd opzitten en MVV ’27 leek op rozen te zitten. De Maaslanders namen wat gas terug en SV Houtwijk kreeg de kans om meer aan te zetten. Namens de bezoekers schoot Lesley Kloor, notabene de eerste kans van SV Houtwijk, de bal over de iets te ver voor zijn doel opgestelde Mark van Barneveldt (3-1). MVV ’27 leek de grip op de wedstrijd te verliezen en de bezoekers roken hun kansen. Hoewel zij een licht overwicht opbouwden, kon de ploeg van Marcel van Wieren tot de rust de schade verder beperkt houden.

De koffie was nauwelijks op of SV Houtwijk bracht de achterstand tot één treffer. Enrico de Haas bracht Sinan Ocal in stelling en de 3-2 was een feit.
Toch lichte paniek bij MVV ’27 dat ook tegelijkertijd verdediger Nick van Santen geblesseerd zag uitvallen. Het grote offensief van SV Houtwijk bleef toch enigszins uit terwijl MVV ’27 de tactiek van de vertraging hanteerde.

De nodige minuten later toch kwam er toch weer wat verlichting in het MVV ’27-kamp. De net voor de rust ingevallen Cas van der Hoeven gaf een fraaie steekbal op Loyd Rhijnsburger en de linksbuiten schoof de bal in de verre hoek (4-2). De doelpuntenmaker was bij de volgende treffer de aangever. Vanaf de achterlijn gaf hij de bal voor en Dennis Louter knalde deze direct uit de lucht achter de kansloze Donny Jansen (5-2).

Na voorbereidend werk van Luuk van Strijen was het vervolgens Bouke Schippers die zijn derde van de middag liet aantekenen (6-2). De wedstrijd kon verder zonder al te veel reuring worden uitgespeeld. Alleen Jessy Smit zag tegen het verstrijken van de wedstrijd zijn inzet nog gekeerd worden door MVV ’27-doelman Mark van Barneveldt.

Een bijzonderheid was dat de Maaslandse spelers het vandaag afkonden zonder een enkele gele kaart. Echter scheidsrechter David van Dis trok met nog ’n kleine tien minuten te spelen wél een rode kaart voor hoofdtrainer Marcel van Wieren die het niet helemaal eens was met diens beslissingen. Een niet nodige bestraffing, maar het kon vanmiddag de pret niet drukken!

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Wijnand van der Schee, Nick van Santen (Cor Verboon), Bret Rhijnsburger (Cas van der Hoeven), Luuk van Strijen, Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Dennis Louter, Bouke Schippers en Loyd Rhijnsburger (Rick Zwaard).