Vandaag gingen we op bezoek bij Poortugaal een elftal waar we thuis een 1 – 1 uit het vuur sleepte, ook een elftal wat knap vierde staat met nog alle kans op een betere klassering en ook een elftal met veel goede individuele spelers zeker de nummers 5 en 7 zouden bij ons elke week in het eerste staan.

Vanaf het begin was duidelijk dat we een moeilijke middag tegemoet gingen maar het was heerlijk om te zien dat we onze huid duur wilden verkopen. Dat we daarbij onze Jan 3 keer nodig hadden om de bal van de doellijn te rammen gaf wel aan dat de druk die onze tegenstander op ons uitoefende erg groot was. Aanvallend konden we te weinig brengen en zo was het constant de verdediging die alle zeilen moest bij zetten om de handige en rappe aanvallers tegen te houden en dat leek te gaan lukken tot minuut 44, wederom was de nummer 7 een paar spelers te snel af en op de achterlijn werd die volgens de scheids (een pietje precies) niet op de goede manier aangepakt en lag hij de bal op de stip en die werd onberispelijk benut. Zeker verdiend die 1 – 0 stand al is het best zuur dat dit net voor de thee gebeurt.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien dan de eerste, we werden wat brutaler, daarom was het bijzonder jammer dat we achterkwamen met 2 – 0 door een aarzeling van zowel Jari als Bram waardoor de spits er tussen kon komen en zo kon scoren. Zoals gezegd we werden wat brutaler wat resulteerde in toch wel een paar leuke aanvallen en het was opmerkelijk dat onze tegenstander tegen 4 gele kaarten opliep om ons af te stoppen, waarvan er een best rood had kunnen en moeten zijn, want zonder nog bij de bal te kunnen schopte de nummer 9 Dennis uit de wedstrijd. Poortugaal probeerde nog wel om de score uit te breiden maar onze verdediging stond goed en anders was er nog Jari die wederom een puike wedstrijd keepte. Het bleef dus bij een 2 – 0 nederlaag en ik kan alleen maar zeggen mannen jullie hebben het naar vermogen super goed gedaan en dat geeft hoop voor de aankomende wedstrijden tegen elftallen die net als wij moeten strijden voor elk punt.           

Opstelling: Jari Boon, Jim vd Hoeven, Dennis Terlouw (Corné Voogt), Bram Scheffers (Jeroen Arkestein), Tim van Rijthoven, Jan de Baat, Stijn van Wijk (Jay Degens), Thom de Koning, Alec de Koning, Max de Vetten, Samuel de Haas.