Voorafgaande aan het duel bij SC Monster had MVV ’27-hoofdtrainer Marcel van Wieren heel wat te improviseren. Een waslijst aan geblesseerden vroeg een aanpassing van de opstelling. De van een schouderblessure herstelde Dennis Louter kon wel op de bank plaatsnemen en zou in de tweede helft toch weer de nodige minuten maken. Vanaf de eerste minuut wilde MVV ’27 zich niet over zich heen laten lopen tegen de koploper en dat hebben de toeschouwers geweten. Met een flinke hoeveelheid mannelijk voetbal werd de thuisploeg op de huid gezeten en dat was men kennelijk niet gewend. SC Monster paste zich echter moeiteloos aan en zo ontstond een ‘scherpe’ wedstrijd van beide kanten. MVV ’27 liet vandaag zien dat het kan afrekenen van het bescheiden-jongens-imago.

De sympathieke scheidsrechter Moen Parmessar gaf voorafgaande aan het duel aan beide ploegen enigszins te kennen en ging er lachend voorzichtig van uit dat hij het duel misschien wel zonder kaarten zou kunnen afdoen. Nou, dat lukte niet helemaal, want zo’n zeven keer werd een geel kartonnetje voorgehouden, waarbij MVV ’27-middenvelder Jesper Baak er zelfs twee ontving.

Loyd Rhijnsburger

Zo maak je als trainersstaf plannen om een wedstrijd te beginnen en zo sta je binnen twintig seconden op 0-1. Over de linkerzijde kreeg Loyd Rhijnsburger de bal in de loop mee en hij draaide de bal fraai naar de rechterhoek achter de vergeefs graaiende doelman Willem-Jan Broch.

SC Monster ontwikkelde zich vervolgens wel tot de bovenliggende ploeg, maar bouwde op in een niet al te hoog tempo. MVV ’27 kon de Monsterse aanvalslust redelijk makkelijk pareren waar het zo nu en dan wel het ‘randje’ zocht.

De Maaslanders hadden in de 13e minuut zelfs de mogelijkheid de voorsprong te vergroten. Na een listige voorzet van Cas van der Hoeven ontbrak het Lourens van Rooijen aan kracht om effectief uit te halen. Zijn inzet kon nu eenvoudig worden gepakt door de doelman.

Twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Over de rechterkant mocht Thyme van der Arend oprukken en zijn voorgeven op Jordi van Maanen betekende de 1-1.

Hoewel SC Monster dus de iets betere partij was en dreigend voor het doel waren er toch eigenlijk weinig kansen te noteren. Men zag nog wel na ’n goed half uur een doelpunt van Ruben de Groot geannuleerd worden wegens buitenspel.

Een kopbal van Cor Verboon aan de andere kant van het veld werd een eenvoudige prooi voor Willem-Jan Broch.

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders. SC Monster zocht doelpunten en MVV ’27 wist niet hoe snel men de bal uit de eigen defensie weg moest werken. De defensie en keeper Mark van Barneveldt hadden het er maar druk mee.

In de 48e minuut kopte Jesse Groenewegen namens de thuisploeg de bal op de lat uit een corner van Bas den Brabander. Het werd steeds drukker voor het Maaslandse doel en men kwam meermaals goed weg. Zo knalde Jordi van Maanen hard en net naast. De spits van SC Monster zou net voor het verstrijken van de tijd ook nog eens de lat raken.

Tussendoor trok Jesper Baak zijn tegenstander, Thyme van der Arend, onderuit en kon met zijn tweede gele kaart voortijdig gaan douchen.

Daar de gastheren zich vol overgave richting het Maaslandse doel denderde, kon MVV ’27 toch ook nog enkele keren voor het vijandige doel laten zien. Eerst was het Jesper Baak die een schot loste wat de keeper van SC Monster met moeite kon keren en daarna kopte Bouke Schippers de bal uit een corner van Loyd Rhijnsburger rakelings voorlangs. Dat had helemaal een stunt geweest.

Even later trok Jesper Baak zijn tegenstander, Thyme van der Arend, onderuit en kon met zijn tweede gele kaart voortijdig gaan douchen.

Na de vele extra minuten en dito verzoeken vanaf de Maaslandse bank blies de scheidsrechter af en was MVV ’27 toch weer een punt rijker.

En van die uitwedstrijden moeten we het dit seizoen kennelijk hebben. Dit werd punt nummer achttien buitenshuis tegenover de vijf stuks die op het eigen Sportpark De Commandeur werden behaald. Wie weet kunnen er komende zaterdag thuis tegen SV Houtwijk weer drie bijgeschreven worden.

En SC Monster wordt gewoon terecht kampioen in onze afdeling; alleen de datum waarop dit gebeurt is nog niet bekend!

Verder was er vandaag aan Maaslandse kant ook nog geel voor Cor Verboon en Wijnand van der Schee.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Julian Tinbergen (Dennis Louter), Wijnand van der Schee, Michael Berrevoets, Bret Rhijnsburger, Cas van der Hoeven (Harm Voogt), Cor Verboon (Ronald Arkesteijn), Jesper Baak, Lourens van Rooijen (Luuk van Strijen), Bouke Schippers en Loyd Rhijnsburger.