Op een druilerige, winderige donderdagavond heeft MVV ’27 een oefenduel afgewerkt bij het Schiedamse Kethel Spaland, vorig jaar nog poulegenoot van de Maaslanders.

Hoewel de beginstand ook de eindstand werd, mag geconcludeerd worden dat beide teams vrij slordig met de geboden kansen omgingen. Men verscheen vaak voor het doel, maar de zuiverheid in het gelijk opgaande duel ontbrak. Maar goed, daar heet het dan ook oefenduel voor. En wat ook prima is, is dat een wedstrijd tussendoor voor de spelers eigenlijk leuker is dan een training.

In de tweede helft waren Rick Zwaard, Loyd Rhijnsburger en Michael Berrevoets (in de slotminuut) dicht bij een treffer, maar in alle gevallen redde de Schiedamse keeper knap. Aan de andere kant was Kethel Spaland enkele seconden voor het eindsignaal dicht bij een treffer, maar ook zij hadden dus moeite met het vinden van het doel.

Bij dezen nog de mededeling dat de geplande oefenwedstrijd uit bij Vierpolders op zaterdag 25 februari is komen te vervallen.

De basisopstelling van vanavond: Mark van Barneveldt, Wijnand van der Schee, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven, Jesper Baak, Loyd Rhijnsburger, Cor Verboon en Rick Zwaard. Verder kregen ook Samuel de Haas, Julian Tinbergen, Nick van Santen en Sjors Vreugdenhil veel speeltijd toebedeeld.