Een oude bekende uit Schiebroek die we al vaker zijn tegen gekomen maar nu een ploeg die net als wij in de middenmoot mee draait en dat is wel eens anders geweest. Vanaf het begin werd er druk op de bal en tegenstander gezet en dat leidde in minuut 5 al tot een doelpunt. De keeper werd onder druk gezet en zijn uittrap kwam tegen Max aan die dit buitenkansje met beide handen aan greep en zo scoorde hij op zijn verjaardag de 1 – 0 een mooi begin. Maar we liepen waarschijnlijk met onze hoofden in de wolken want vanaf de aftrap werd het door slecht ingrijpen al gelijk 1 – 1 en dat was natuurlijk een behoorlijke domper. Daarna was het toch wel MVV die het heft in handen nam en kwamen er best wel kleine, maar ook grote kansen. Zo waren er mogelijkheden te noteren van Thom, Max en Rick maar het was elke keer net niet en ook de keeper van Neptunus onderscheidde zich door goed werk. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd het al beduidend minder en zo gingen we rusten met een 1 – 1 stand terwijl we eigenlijk gewoon voor hadden moeten staan.

De tweede helft was van onze kant aanmerkelijk minder we kwamen nog wel door hard werken, tot aanvallen toe maar het was slordig en zeg maar matig. Maar toch kwamen we op een 2 – 1 voorsprong, Alec werd in de uiterste hoek van het strafschopgebied vastgehouden en de scheids was onverbiddelijk en floot voor een pingel (ik vond het prima maar in mijn ogen best wel zwaar gestraft al zullen de meningen hier over verdeeld zijn). Jimmy ontfermde zich over de pingel en hij scoorde onberispelijk en zo moesten we het met een kleine voorsprong nog meer dan een half uur volhouden. Rick scoorde nog uit een buitenspelpositie en later kreeg hij nog 2 kleine mogelijkheden maar het lukte niet, wat wel lukte en dat was best schrijnend dat 1 aanvaller van onze tegenstander 4 man de baas was en de 2 – 2 aantekende iets wat echt niet mocht gebeuren maar wel een feit was. Voor de rest werd het er niet beter op en was de teleurstelling over de uitslag en het getoonde spel best aanwezig.

Jongens de inzet en de wil is er wel degelijk maar de uitvoering moet echt beter worden. Nu ben ik maar een leek op voetbalgebied wat tactiek en inzicht betreft, maar laten we eens beginnen om elkaar te coachen in het veld, de grote mondjes die je vaak buiten het veld hoort verdwijnen in het veld dus dat kan en moet beter.

Opstelling: Scot Noordhoek, Jim vd. Hoeven, Cor Verboon (Stef van Velden), Bram Scheffers, Michael van Vliet, Alec de Koning, Jan de Baat, Thom de Koning (Dennis Terlouw), Sjors Vreugdenhil (Niels Scheffers), Max de Vetten (Samuel de Haas), Rick Zwaard.