Rijnmond Hoogvliet VR1 – MVV’27 VR1  (0-5)

Laatste zaterdag uitwedstrijd voor de winterstop uit tegen Rijnmond Hoogvliet om 10 uur in de ochtend op Seniorentijd. Vrijdag nog geïnformeerd bij de tegenstander of het met de winterse omstandigheden wel zou doorgaan. Ze hadden 1 kunstgras veld en 2 wedstrijden op dezelfde tijd. Ik wilde heel graag de halve competitie voetballend afsluiten en niet als zijnde afgelast. Jullie dachten  er anders over op deze tijd, maar gelukkig waren jullie er wel op tijd. De tegenstander werkte mee en zo konden we om 8.45 uur verzamelen en vertrekken. Heerlijke frisse koppies in de kantine van MVV en op weg. Het was een schaatsfestijn om op het complex te komen maar het veld lag er met het opkomende zonnetje schitterend bij. Veld nog even hergekeurd en het was bedekt met laagje rijp, maar niet hard en niet glad, dus hoppa voetballen. We weten ook dat als we eerste willen worden dan moet Cwo Vr2 verliezen tegen de onderste en wij moeten met 17 winnen, wat een opgave.

In de kleedkamer als vanouds met het voetbalveld plakvel op de deur jullie toegesproken. #Trots, #vrij spel, #5:85, #beweging, #1 team 1 taak, #invallers, #blessures, #mega weinig tegendoelpunten. Meiden wat hebben jullie een lekker half seizoen gedraaid en wat is het jammer dat we er daarvan maar eentje verloren hebben, maar ach dat is voetbal. Nu eerst deze wedstrijd maar.

We begonnen heerlijk en wat is het toch heerlijk om naar te kijken. Leuke tegenstander en we kregen alle tijd en kansen om lekker te combineren en de goal op te zoeken. Ook vandaag weer invallers uit Vr3 Lisanne en Daan en onze vaste invaller Annabel uit de Mo20 om een compleet team op de been te krijgen. Wat past elke invalster zich toch makkelijk aan. Het is deze wedstrijd echt een genot om jullie te zien voetballen en het nogmaals trotse gevoel doet me goed met het opkomende zonnetje. Om over opkomen door te gaan. Wie komt daar het veld oplopen? Onze voorzitter Pieter komt gewoon op deze tijd het veld oplopen en pakt de vlag en vlagt gewoon een hele helft. Hij hoefde pas om half 2 zelf te fluiten, klasse. Dan weet ik effe de volgorde niet meer want mijn pen deed het niet meer, maar we scoorden mooie en leuke doelpunten. Heerlijke aanval opgebouwd aan de rechterkant, opening via de linkerzijde en Lisanne neemt aan, kapt uit en legt de eerste in het netje, 0-1. We blijven dit doen en de goed ingepakte Gaby heeft weinig te doen in haar doelgebied. Lekkere aanval weer en met een steekbal en een goed lopende Lisanne staat de 0-2 op het bord. De dames blijven lekker voetballen en het zonnetje komt steeds hoger te staan, dus het veld wordt steeds prettiger om op te voetballen. Weer een goede balbeheersing in de ploeg en via verschillende schijven komt ie bij Annabel en die doet haar invalbeurten eer aan (het zal weer wennen worden om haar straks weer in te ruilen met die andere klont, al zal je nog vaak zat invallen), 0-3. De scheids zit overal goed op en neemt juiste beslissingen en voelt het spel goed aan. Hij fluit voor de rust.

Bakkie thee en aangegeven om vooral lekker te blijven voetballen en de bal het werk te laten doen. Wat wissels doorgevoerd en hoppa dat veld weer op. Gelukkig blijven jullie ondanks te stand lekker voetballen en proberen we geen tegendoelpunten weg te geven. Ze komen toch een paar keer in onze 16 en weten wat gevaar te stichten, maar onze steevaste verdediging weet alles lekker uit te verdedigen. Er volgen nog 2 doelpunten. Eentje was een corner en onze altijd vrolijke Joëlle mocht mee de 16 in en wimpel en waarachtig de bal komt voor haar voeten en ze scoort en wat een ontlading bij haar, helemaal goud. De andere is de mooiste, balletje over een aantal schijven en Lisanne speelt verschillende speelsters uit op randje 16 en lobt hem heerlijk over de keepster heen in de rechter bovenhoek. Gezegd moet ook worden dat deze keepster gedurende de hele wedstrijd de nodige aanvallen vakkundig gestopt heeft. Afijn de 0-5 is een feit en beide coaches kijken elkaar aan en besluiten in goed overleg de wedstrijd te stoppen.

Leuk is na afloop het compliment van hun coach dat wij het leukste, sportiefste, voetballende team waren waartegen ze gevoetbald hadden. Meiden invalsters bedankt voor vandaag weer.
Wat hebben we als team toch elke week een heerlijke inzet en leveren we een team prestatie. Wat ik al vaker zeg, de scorende meiden worden vaak genoemd, maar het totale plaatje is echt compleet. Mega verdediging, hard werkend middenveld en de afmakende voorhoede, al met al dus gewoon MVV’27 VR1. Denk daar maar eens over na als je morgenochtend voor de spiegel staat.

Moraal van deze week: Hebben we alle handschoenen en haarbanden terug bij de juiste eigenaar of liggen er nog op het veld.

Meiden wat een mooie en goede wedstrijden hebben we gehad. Inderdaad de nare bijsmaak blijft hangen van als, maar ach dat hebben we vaker gehad. We feliciteren Cwo Vr2 wel met hun behaalde halfjaarlijkse competitie kampioenschap. We kunnen alleen maar sportieve revanche nemen na de winterstop.

We zijn mega benieuwd wat de #knvbbegrijptnietsvanmeidenvoetbal nu weer uit de hoge hoed gaat toveren na de winterstop. Mijn mening doet er niet toe, maar het zou de Knvb sieren als ze eens F2F zouden gaan praten met wat mensen die al jaren echt tussen de meiden staan op het veld en niet vanachter een bureau alleen maar lezen over meidenvoetbal.

Meiden geniet van jullie winterstop, laat jullie blessures lekker opknappen, blijf in shape en ik verveel me nu al, dus ben blij als het 9 januari is.

Trouwe lezers en supporters bedankt voor jullie steun en wij wensen jullie allemaal Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Gezond 2023.

Josephine.