MVV’27 VR1 – CWO VR1  (2-0)

Heerlijke koude avond -4 graden, mooi veld, meiden die er zin in hebben, dus uitschakelen die emotie en Cwo. Bij winst voel je de warmte door je lichaam gieren. Zo was het ook vooraf in de kleedkamer. Niet praten over de temperatuur, maar over jullie als team met al onze blessuretjes en toch elke week dat team wat op het veld staat, die er voor wil gaan. Vanavond ook weer Annabel en Lisanne B uit de MO20 en Lisanne P uit de VR3 die mee konden doen. Ro en Ger mochten weer wat meer minuten maken, dus alles zag er positief uit. De bal moest laag blijven, zuiver inspelen en vooral beweging.

De scheids floot en we begonnen. Lekker voetbal met heerlijke combinaties en we vonden elkaar prima. Af en toe merkten we dat we zuinig moesten zijn en dat de bal wel eens doorgleed, dus niet te diep inspelen. Mooie aanvallen en de toegestroomde horde toeschouwers, goede kleding aan, konden genieten van een heerlijke pot voetbal de 1e helft. Voor mij als neutrale toeschouwer en schrijfster was dit 1 van de betere helften qua spel over het hele seizoen tot nu toe. Kansjes heen en weer maar 75% toch wel op de helft van de tegenstander. Goede aanvallen met openingen naar de andere kant steeds en af en toe waren we te onzuiver met de afwerking. Je voelde wel dat de goal eraan zat te komen, maar ja het veld begon toch wel een beetje de 2e tegenstander te worden. Wissels kunnen we lekker doorvoeren en hopen dat dit de vruchten af gaat werpen in het voorjaar als iedereen weer 100% is en terug is van weggeweest (nog 14 dagen, 17 uur en 25 seconden). Het blijft brilstand de 1e helft en hoppa naar de thee.

Tweede helft er direct weer bovenop en vooral die linksbuiten en de spits niet 1 op 1 laten komen, dan konden we dit wel eens gaan winnen. Gelukkig blijven we voetballen en blijft het in het veld onder elkaar rustig en sportief. Vooral niet reageren op de zijkant en gewoon je spelletje blijven spelen dan gaat ie echt vallen. Heerlijke dieptesteekbal op Kaar die echt weer een gezonde kleur op der wangen had (het is haast vrijdag 16.15 uur) en de achterlijn haalt, ze kijkt, ze ziet Annabel, geeft voor en (nooit geen buitenspel) ze knalt hem erin, 1-0. De ban is gebroken en nu der op en der over. Je merkt even de teleurgang bij CWO, maar ze zetten zich er toch wel snel weer overheen. Hun spits en linksbuiten krijgen weer wat grip, maar door echt mega goed verdedigen houden we ze van de schoten af. De 2-0 zou de verlossing zijn en we blijven echt lekker combineren en het moet toch gebeuren. Aanvalletje over links, balletje voor, voetje rechterbuitenkant en de bal rolt via de handen van de overigens uitstekende keepster door haar benen over de lijn en de 2-0 is een feit. We hebben nog 7 minuutjes op de klok staan en dit moeten we professioneel uitspelen tegen deze sportieve groep meiden uit Vlaardingen. Zo gezegd, zo gedaan en de douches wachten in kleedkamer 16.

Annabel, Lisanne B en Lisanne P bedankt voor jullie meespelen op deze heerlijke zomeravond (oh ik heb mijn emotie nog uitgeschakeld staan), koude winteravond.

Meiden wat laten jullie toch elke keer zien dat meidenvoetbal wel leuk is om te doen en naar te kijken. Ik krijg er in ieder geval megaveel energie van.

Moraal van deze wedstrijd: Ook met maillots is het lekker voetballen, maar alleen als het echt moet.

Dames, donderdagavond krijgen jullie vrijaf en zaterdag moeten jullie weer knallen voor de laatste wedstrijd in deze serie.

Josephientje.