Een goed begin is het halve werk wordt wel eens gezegd, nu dat was het geval in het begin van deze wedstrijd. Er stonden welgeteld 39 seconden op het scorebord en het was al raak, na een mooie een twee tussen Sjors en Adam was het laatstgenoemde die de bal panklaar neerlag bij Jesper die beheerst raak knalde. Een werkelijk mooi begin maar ook daarna liet het tweede zien dat er wel degelijk goed kan worden gevoetbald met een niet te houden Loyd als scherprechter voor de achterhoede van onze tegenstander, met zijn snelheid en balbehandeling was hij in minuut 14 iedereen de baas en schoot hij de bal netjes langs de keeper, 2 – 0 voor, een weelde die gewoon terecht was. Maar door onoplettendheid in de achterhoede stond het ineens 2 – 1, en daar schrokken we wel even van, maar twee liet zien dat ze gewoon de betere ploeg waren. Eerst was het Loyd die de bal net naast schoot maar even later ging hij er weer vandoor om de bal aan Adam te geven die de bal rustig in het netje lag, dus 3 – 1 voor, en dan ga je er voor zitten wat de tweede helft gaat brengen.

Over die tweede helft valt wat het voetbal betreft er niet zoveel te vertellen, we waren de betere ploeg en we vonden het wel een beetje goed. Er werd met minder overtuiging gevoetbald dan in het eerste bedrijf en de wedstrijd kabbelde eigenlijk naar het einde toe zeg maar het was een beetje gezapig. Maar in minuut 70 veranderde dat totaal nadat Jesper van de scheids een rode kaart kreeg waren de poppen aan het dansen, het kinderachtige gedoe wat we vorige week zagen bij Ajax – Psv werd hier ook tentoongespreid en dat is voor zo wel MVV als Barendrecht gewoon onwaardig. Onsportief en zeker niet provisioneel, zulk gedrag hoort gewoon niet op een voetbalveld of waar dan ook. De overig goede scheids probeerde met rode kaarten de boel te sussen maar het was zo hectisch dat de goede man niet meer wist wie er rood hadden gekregen, en na zeker 10 minuten praten en ouwehoeren waren de beide trainers en de scheids het eens om het dan maar af te doen met 1 keer rood voor Jesper en dat was het. De 15 minuten die we nog moesten voetballen verliepen gelukkig zonder incidenten en de verdiende overwinning kwam zeker niet meer in gevaar, maar bij mij blijft het kinderachtige gedoe wel een dingetje, jongens beheers je en accepteer wat meer, maar dat schijnt tegenwoordig verrekt moeilijk te zijn.   

Als laatste wil ik het even hebben over onze leider Jan, die van de week de mooie leeftijd van 60 jaar mocht beleven. Jan werd door de spelers verwend met een shirt van zijn favoriete club (logisch Feijenoord) met zijn naam en leeftijd op de achterkant (super) en vanaf 17 uur was er door zijn familie een surprise-party geregeld waar ik bij mocht zijn en wie waren daar ook, de oud trainer Michel Breur en elftal leider Rinus de Waard die beide met Jan er jaren geleden voor zorgden dat ons tweede promoveerde naar de reserve eerste klas. Het was een gezellig samenzijn en beiden zijn nog geen steek veranderd, ze hebben beiden nog steeds het hoogste woord. Proost Jan en Marian. 

Mannen aankomende Zaterdag tegen Ariston 2 ik wens jullie veel succes ik ben er niet i.v.m. intocht Sinterklaas waar ik als Promaa lid logisch bij aanwezig moet zijn.  

Opstelling: Mark van Barneveld, Jim vd Hoeven, Cor Verboon (Corne Voogt), Bram Scheffers, Michael van Vliet (Jeroen Arkestein) Alec de Koning (Samuel de Haas), Sjors Vreugdenhil, Jan de Baat, Jesper Baak, Adam van Buuren (Max de Vetten), Loyd Rijnsburger (Tim vanRijthoven).