Op deze bijzonder warme en zonnige dag eind oktober kwam Verburch uit Poeldijk op bezoek op Sportpark De Commandeur in Maasland. Verburch had in de eerdere wedstrijden dit seizoen laten blijken dat het makkelijk tot scoren kwam. Dat lieten ze ook deze zaterdag weer zien. Maar ook MVV ’27 creëerde veel mogelijkheden en wist ook drie keer tot scoren te komen. Zo bleven de ploegen in evenwicht: 3-3.

MVV ’27 begon met bravoure en overtuiging aan de wedstrijd. Met dit keer Bouke Schippers in de spits (en dus Wouter van Alphen op de bank) zocht het veelvuldig de aanval. Dit resulteerde al in de 2e minuut in een hoekschop, die de boomlange centrumspits kundig achter de verslagen doelman van Verburch wist te koppen. MVV ’27 bleef in het eerste kwartier dominant voetballen en creëerde na een mooie opening van Michael een schietkans via Dennis Louter. De keeper wist de bal echter nog net tot corner te verwerken. Na 20 minuten was het veldoverwicht van MVV ’27 niet meer zo duidelijk. Dit leidde vervolgens al in de 24e minuut direct tot de gelijkmaker van Stef Geertsema: 1-1. MVV ’27 herpakte zich echter snel na deze tegentreffer en was in het laatste kwartier van de 1e helft toch weer de bovenliggende partij. Dennis Louter kreeg een kans om via een vrije trap weer een voorsprong op het scorebord te zetten, maar hierin slaagde hij niet. Na 40 minuten kwam er toch de verdiende voorsprong voor de Maaslanders. Thijs de Vast kreeg de bal prompt voor zijn voeten in het strafschopgebied na een mooie aanval over vele schijven, en wist de trekker over te halen: 2-1. Daarmee gingen de ploegen de rust in.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk niet veel anders. MVV ’27 overtuigde wederom en kreeg ook nu na 2 minuten een grote kans. Michael zag zijn inzet echter tegen de paal belanden. Ook Bouke en nogmaals Michael creëerde mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Waar voorin een swingend MVV ’27 te zien was, viel er echter achterin de nodige ruimte. Ook de ruimtes op het middenveld waren voor zowel Verburch en MVV ’27 enorm. Dit zorgde daarmee ook voor een open wedstrijd die voor toeschouwers erg aangenaam was om te aanschouwen. In de 56e minuut maakte Verburch gebruik van een chaotische situatie voor het doel van de Maaslandse goalie Lars van Gastel. Uit de scrimmage werd 2-2 gescoord. Omdat MVV ’27 vervolgens met veel mensen voor de bal bleef spelen en op zoek ging naar een voorsprong ontstond er nog meer ruimte in de Maaslandse defensie. Na een inschattingsfout van Bret Rhijnsburger, kregen de snelle aanvallers van Verburch de mogelijkheid om de voorsprong te pakken. Eén op één met Lars van Gastel werd de bal beheerst in het doel geschoten: 2-3. Ook na deze tegenslag voor de Maaslanders bleef men, ook met de nodige verse krachten in het veld, op zoek gaan naar een goed resultaat. Uiteindelijk scoorde MVV ’27 in de slotseconden nog de verdiende gelijkmaker. Na wederom een uitstekende corner van Dennis Louter, wist dit maal Jaco Buijnink de bal snoeihard achter de Poeldijkse doelman Stijger te koppen: 3-3. Dit was het mooie slotakkoord van een leuke, sportieve wedstrijd tussen twee ploegen die graag aanvallend willen voetballen.

Opstelling MVV ’27: Lars van Gastel; Wijnand van der Schee (Julian Tinbergen), Nick van Santen (Luuk van Strijen), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger; Timo van Eijck, Thijs de Vast, Michael Berrevoets; Lourens van Rooijen (Loyd Rhijnsburger), Bouke Schippers (Wouter van Alphen), Dennis Louter.