De supporters van MVV 27 beleefde een bloedstollende partij in Den Haag. Het gelijkspel was een juiste weerspiegeling van de verhoudingen, maar je hield vaak je hart vast. Er werd met regelmaat defensief niet alert ingegrepen en vervolgens weer met een noncelance uitverdedigd, iets waar je niet op zat te wachten. Het was zo’n zaterdag dat je bibberend toekeek en dat tegen een tegenstander die er vol in ging om de punten binnenshuis te houden. Van de vier treffers waren er twee eigen doelpunten, netjes verdeeld over beide teams.

Thuisploeg SV Houtwijk pakte het initiatief, maar het eerste grote gevaar kwam juist van MVV 27 zelf. Net over de middenlijn gaf Wouter van Alphen een splijtende pass naar de rechterzijde waar Lourens van Rooijen kon oprukken naar het strafschopgebied van de Hagenaars en beheerst afrondde (0-1). Niet veel later verraste Michael Berrevoets door bij een directe vrije trap te mikken naar de eerste paal, maar doelman Donny Jansen zag de bal tot zijn grote blijdschap net naast gaan.

Met het eerste kwartier achter de rug stond ook de gelijkmaker op het bord. Jaco Buijnink kopte, in het nauw gebracht door twee spelers van SV Houtwijk, de bal in het eigen doel (1-1). Onvoldoende ingrijpen van de Maaslandse verdediging bracht enkele minuten later Kubilay van Oosten in stelling, maar zijn poging ging voorlangs.

Nog voor de rust kreeg Lourens van Rooijen weer zo’n fraaie mogelijkheid na subtiel aangeven van Loyd Rhijnsburger, maar nu kon de Haagse goalie knap redding brengen. Een tegenvaller voor MVV 27 zo vlak voor de rust was het uitvallen van Timo van Eijck die niet ongeschonden uit een pittig duel tevoorschijn kwam.

Na de wisseling kregen de Maaslanders een paar prima mogelijkheden. Wouter van Alphen liep door op een onmogelijke bal, de Haagse keeper kwam uit zijn doel en knalde de bal hard tegen de voet van de MVV 27-spits, waarna deze net langs de paal over de doellijn verdween.

De spits had nog een kans uit een vrije trap van Jaco Buijnink, maar raakte deze onvoldoende hard en zuiver.

Even daarvoor, in de 53e minuut, was het trouwens wel raak. Loyd Rhijnsburger nam een hoekschop en nu was het een van de Haagse verdedigers die zijn eigen doelman koppend verraste (1-2). De euforie was van zeer korte duur. Een vrije trap van Sinan Ocal werd door de inkomende Kadir Narsen, notabene de kleinste man van het veld, hard ingekopt (2-2).

Het was nog zeker niet gespeeld, want het spel op het kunstveld golfde heen en weer. Zo moest Michael Berrevoets op de doellijn koppend redden waar doelman Lars van Gastel al gepasseerd was. Die inzet van Kadir Narsen van het randje van de zestien was knap ingeschoten.

Met nog ruim tien minuten spelen werd Loyd Rhijnsburger buiten de zestien door de Haagse doelman getorpedeerd die vervolgens met rood naar de kant werd gestuurd. SV Houtwijk boos, want scheidsrechter Wim Rozenboom negeerde het vlagsignaal wegens vermeend buitenspel.

Nadat Rick Zwaard nog eens hard voorlangs had geschoten was er met nog drie minuten op de klok nog een uitgelezen kans om met drie punten te vertrekken. Jaco Buijnink zette zich nog eens achter een vrije trap en deze werd wonderschoon uit de lucht direct op de pantoffel genomen door Michael Berrevoets. De treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Sinan Ocal haalde namens SV Houtwijk als laatste hard en bijna zuiver genoeg uit. Hij zag zijn inzet net naast de kruising verdwijnen.

De opstelling: Lars van Gastel, Wijnand van der Schee, Nick van Santen (Bram Scheffers), Jaco Buijnink, Cas van der Hoeven, Thijs de Vast, Michael Berrevoets, Timo van Eijck (Harm Voogt), Lourens van Rooijen (Dennis Louter), Wouter van Alphen (Rick Zwaard) en Loyd Rhijnsburger.