Afgelopen zaterdag 8 oktober vond de opening van de nieuwe speeltuin plaats. De afgelopen periode is er door vrijwilligers en sponsoren hard gewerkt om de speeltuin te realiseren. MVV ’27 is enorm blij dat de onze toch al prachtige accommodatie op deze manier nóg mooier is geworden en onze jeugd zich naast het voetbal prima kan vermaken bij MVV ’27.

Gezellig druk
Het was zaterdag gezellig druk op het sportpark vlak voor aanvang van de wedstrijd van het 1e elftal tegen Monster. Veel sponsoren, fondsen en vrijwilligers hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie van de speeltuin en zij waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening. Het zonnetje scheen volop en de buitenbar was geplaatst op het terras dat zich bevindt tussen de gloednieuwe speeltoestellen. Zo hebben bijvoorbeeld BVB, Hoveniersbedrijf de Groot, Mosterd B.V. en Van Dijk Maasland een geweldige bijdrage geleverd in diensten en producten. Donaties daarnaast waren er bijvoorbeeld van Fonds 1818, Provincie Zuid-Holland, Ronde Tafel 149 en de RDO Balije van Utrecht. Voorzitter Pieter van Rijs hield een speech om de totstandkoming van de speeltuin te duiden en alle betrokkenen te bedanken voor hun inzet en bijdrage.

Totstandkoming van de speeltuin
In de coronatijd had het bestuur namelijk prioriteit gegeven aan ruimte op het terras. De verouderde speeltuin moest daarom plaatsmaken voor extra vierkante meters terras, zodat in coronatijden door bezoekers en leden de veilige 1,5 meter afstand kon worden gehouden en er een locatie ontstond waar teams ook buiten konden omkleden in de buitentent.

Drie betrokken ouders, Suzanne Scholtes, Jennifer Aalbrecht en Claudia van Berkel, besloten vervolgens dat een nieuwe speeltuin wel nodig was op het sportpark. Om op die manier ouders met hun kinderen langer op ons sportpark te kunnen behouden. Daarnaast neemt het belang in deze tijd van sport en bewegen toe. Bewegingsarmoede is een term die in de maatschappij steeds meer aan de oppervlakte komt. Wij zijn een voetbalvereniging en bieden dus al sport aan, maar daarnaast is het mooi dat kinderen op een spelende wijze worden uitgedaagd om ook naast het voetbal te blijven bewegen. Deze nieuwe speeltuin is zeker uitdagend. De speeltuin is opgedeeld in verschillende delen, waar in ieder deel speeltoestellen staan voor een specifieke leeftijdscategorie. MVV ’27 is méér dan alleen voetbal!

Claudia, Suzanne en Jennifer hadden na het nemen van het initiatief een geweldig projectplan opgesteld. Ze hebben ingesproken bij de gemeenteraad en ze zijn de boer opgegaan om externe financiering mogelijk te maken. MVV ’27 is enorm blij met hun inzet en het feit dat verschillende fondsen en stichtingen een financiële bijdrage wilde leveren aan dit waanzinnige project opgezet door de dames.

Sponsoring speeltuin
Vanuit de (bestaande) club van sponsoren van MVV’27, hebben we zes sponsoren bereid gevonden die een substantieel bedrag beschikbaar hebben gesteld om de speeltuin mee te realiseren. Zij krijgen hier een mooi 5-jarig sponsorcontract inclusief sponsorbord bij de speeltuin voor terug. Een mooie win-win situatie die veelzeggend is over deze zes sponsoren en het lokale bedrijfsleven dat MVV’27 sowieso al jaren (financieel) bijstaat. De zes sponsoren die de speeltuin hebben geadopteerd zijn:
– K&B Transport / TNLC van Berry en Kevin Bouter
– RAAD Maasland van Coen Hordijk en Karel van der Vlis
– Maasland Schoonmaakdiensten van Stanley en Deborah Klop
– Kinderfysiotherapie Maasland van Rianne Mosterd-vd Meijs
– L’eau Vive Home & Fashion van Simone Schalk
– Albert Heijn Maasland van Fatna Habti

U ziet deze geweldige sponsoren op de foto bij het nieuwe sponsorbord.

MVV’27 is deze sponsoren zeer dankbaar voor hun bijdrage!

De MVV ’27 jeugd heeft uiteindelijk de speeltuin zelf geopend door het lint symbolisch door te knippen. Vanaf nu kan er volop gebruik gemaakt worden van de speeltoestellen. Voor nu wensen wij alle kinderen dus veel speelplezier bij MVV ’27!