In zeer wisselvallige weersomstandigheden speelde MVV ’27 haar laatste bekerwedstrijd een al even zo wisselvallige wedstrijd. Na een zeer moeizame eerste helft legde MVV ’27 een betere 2e helft op de kunstgrasmat van VV Hekelingen. Hierdoor wist het een gelijkspel uit het vuur te slepen en wordt MVV ’27 1e in de poule met Duindorp, Hekelingen en Vierpolders. En bekert MVV ’27 verder.

Het nieuwe hoofdveld van VV Hekelingen was nog niet gereed om te betreden op deze zaterdag. De wedstrijd moest daarom worden verplaatst naar het kunstgrasveld. In de herfstachtige omstandigheden, met veel regen afgewisseld met veel zon, maar een continue straffe wind, kon MVV ’27 zeer weinig indruk maken in de eerste helft. Het strandweer houden we definitief achter ons, maar los zand was nog wel te aanschouwen op deze zaterdagmiddag. Waar MVV ’27 een weer eerder nog kon uitblinken door gezamenlijk druk te zetten of juist in te zakken, en bij balbezit ook als een eenheid wist te opereren, maakte MVV ’27 dat absoluut niet waar in deze eerste helft. Ruimtes waren erg groot, communicatie leek ver te zoeken.

De 1e helft begon ook al niet erg gelukkig. Harm Voogt liep een vervelende blessure op aan zijn hoofd en moest al binnen het kwartier plaatsmaken voor Wijnand van der Schee. Wijnand maakte vorige week in de basisopstelling overigens nog een zeer goede indruk in het centrum, van de defensie met Bram Scheffers. Nu kwam hij op de rechtsback-positie van Harm te staan. Nick van Santen kreeg dit keer de voorkeur van trainer Marcel van Wieren om zijn kwaliteiten als centrale verdediger naast Bram te laten zien. En zo koos voor Marcel voor meer wisselingen in zijn basisopstelling, om zo veel spelers te kunnen zien in aanloop naar de competitiestart.

Na het ongelukkige begin door het uitvallen van Harm werd het de 1e helft dus niet veel beter. Toen MVV ’27 nog met 10 man stond door het uitvallen van Harm, profiteerde VV Hekelingen en scoorde spits Wesley Sturrus 1-0. Na 34 minuten verdubbelde VV Hekelingen de voorsprong door wederom een doelpunt van Wesley Sturrus. MVV ’27 kon daar zeer weinig tegenover zetten. Als er al ruimtes ontstonden om een aanval op te zetten werd er zeer slordig mee omgesprongen.

De tweede helft maakte Jesper Baak zijn officiële debuut voor het 1e van MVV ’27 1. Hij maakt een goede indruk in zijn eerste jaar in de selectie en zodoende wordt hij beloond met zijn debuut. De zeer ongelukkig spelende Cas van der Hoeven maakte voor hem plaats op het middenveld.

MVV ’27 komt in de 2e helft meer aan voetballen toe. Dit resulteert ook in twee doelpunten van Wouter van Alphen vlak na elkaar in respectievelijk de 59e en 61e minuut. Toch lijkt de overwinning in deze bekerwedstrijd voor VV Hekelingen te zijn, nadat ze in de 82e minuut de 3-2 weten te scoren. Maar dat is buiten invaller Adam van Buuren gerekend. Een doelpunt na een aanval uit het boekje als mooie afsluiter van de ‘voorbereiding’ van MVV ’27. Debutant Jesper Baak draait op eigen helft open en opent de bal mooi op invaller Lourens van Rooijen. Hij maakt een mooie actie naar de achterlijn en brengt de bal laag voor het doel, waar Adam de bal zeer bekwaam achter de doelman van VV Hekelingen weet te schieten: 3-3.

Trainer Marcel van Wieren heeft in deze wedstrijd mooie aanknopingspunten kunnen aanschouwen waar hij met zijn selectie mee verder kan. Ook is duidelijk geworden dat er nog veel beter kan en moet. Maar MVV ’27 is met deze winst in de bekerpoule klaar voor de competitiestart thuis tegen Te Werve.

Opstelling MVV ’27:
Mark van Barneveldt; Harm Voogt (17. Wijnand van der Schee), Bram Scheffers, Nick van Santen (75. Jaco Buijnink), Bret Rhijnsburger; Thijs de Vast, Timo van Eijck, Cas van der Hoeven (46. Jesper Baak); Loyd Rhijnsburger (75. Lourens van Rooijen), Wouter van Alphen (75. Adam van Buuren), Dennis Louter.