MVV’27 VR1 – Schipluiden VR1  (8-0)

Dit verslag niet over de missers, maar juist over de goede aanvallen met schitterende afronding. De assist is vaak mooier als het doelpunt, maar je moet er wel staan en er niet al zijn. Heerlijke tegenstander die sportief was en ook nog eens blijft voetballen bij zo een stand. Dit was voor ons lekker om ons te meten voor waar we staan. Nou we zijn klaar voor de competitie. Een ieder die zegt, jullie horen niet in deze klasse zeg ik, we spelen al 8 jaar in de 4e klasse en wij hebben niet de 5e klasse afgeschaft, dat heeft een ander gedaan zonder overleg. We gaan ervoor meiden dit seizoen en dit was een wedstrijd met heerlijk voetbal, zoals we willen spelen.

Vooraf in de kleedkamer weer het plakvel gebruikt voor de wedstrijd bespreking en weer als vanouds aangegeven hoe we moesten gaan spelen. Ik had ze woensdagavond nog even bekeken in de wedstrijd tegen Lyra en had een redelijk overzicht. De keepster was er toen niet bij en dat is een talent hoor, wat heeft die er megaveel uitgehouden. We begonnen weer sterk en op de helft van de tegenstander. Op elk aanval van hun direct de druk met zijn allen en wat daarin gebeurde het 1e half uur, was niet normaal meer. Na de 1e wedstrijd had ik gezegd tegen jullie: Meiden stop dat egoïsme en geef de bal af aan iemand die er beter voor staat anders schaf ik de topscoordersbokaal af. Bij dames blijft dat waarschijnlijk heel lang in het koppie zitten, want alles werd afgegeven en we deden niets meer zelf. Gelukkig komt er dan een aanvalletje over rechts en de doorgeschoven La krijgt tot 2 keer de kans om te scoren en zoals eerder gemeld, die keepster, wat een reactie in het doel, maar toch La der 2e inzet zit, de ban is gebroken. De volgorde van goals is niet belangrijk verder maar de aanvallen wel, want daar trainen we echt goed op en als je dat terug ziet op het veld dan sta je echt te genieten langs de kant. Aanval over rechts vanuit achter via Kaar de hoek in op Keash, voorzet en Gaab die hem schitterend inschiet. Er wordt goed gecoached en nogmaals de tegenstander bleef voetballen, dus heerlijk voor ons om ook de combies te blijven zoeken met wel de druk van de tegenstander en niet zomaar effe erdoorheen voetballen.

Weer een aanval van achteruit op de doorschuivende La die de bal doorsteekt op de doorlopende rechtsbuiten Keash en direct voorgeeft, Ro neemt aan en schiet in het hoekje, heerlijk. We trainen al maanden op de hoge voorzet vanuit het middenveld en dan de aanname in de 16 en dan het killen. Ik hoop er al weken op en dan gebeurd het. Gaab krijgt de bal heerlijk aangespeeld vanuit achter via Milou en geeft de bal heerlijk met een curve voor, Kaar heeft de aanname en maakt het af. Als trainer is dit dan de lekkerste want blijkbaar werpt de training de vruchten af. Er vallen nog wat heerlijke doelpunten en al lijkt het dan een makkie, nou dat was het niet, jullie hebben er echt voor moeten strijden. Scheids fluit af en wilde heel graag op de overwinningsselfie, ok vooruit.

Beker voorronde zit erop, kijken wie de volgende tegenstander wordt en nu eerst lekker de competitie in.

In het kader van wie is wie vandaag 2 speelsters. Eerst een nieuwkomer bij ons, Milou Arbouw. Ze komt van Msv’71 waar helaas het vrouwenteam is opgeheven. Een heerlijke speelster die links/rechtsback kan en ik weet zeker nog meer. Gezelligheidsdier die zich heel snel aangepast heeft en goed coachbaar is. Millie welkom bij MVV’27 en hopen op een nog lange voortgang bij ons. Eindelijk heb ik je bij mij kunnen krijgen.

De 2e die ik jullie ga voorstellen is Charelle Verhoeks onze rots in de branding achterin, die haar opdracht altijd goed uitvoert. Ik coach er al denk ik 18 jaar, begonnen bij Vdl en al weer een tijdje nu bij MVV’27. Heerlijke meid om te coachen, vaste standplaats in het veld, al zou je zoveel meer kunnen, maar het geeft ons als team echt rust als laatste dame. Laatste redmiddel met haar heerlijke sliding.

Moraal van deze wedstrijd: Als je trainingsvorm een doelpunt oplevert is eigenlijk je taak volbracht, maar gelukkig willen we meer.

Fijn weekend dames, ik zeg het wel vaker maar trots mogen jullie wezen, tot maandag.

Josephine.