Op de slotdag van het Club van Honsel Toernooi in Honselersdijk speelde zowel het eerste elftal als het tweede tegen Naaldwijk 2. Om half twaalf trapte het tweede team met nieuwe trainer Marco van Leest af om met de beginstand negentig minuten later ook te eindigen. Zijn team had afgelopen dinsdag 2-2 gespeeld tegen HVC 10 2, terwijl het eerste die avond knap met 3-2 won van HVC 10 1.

Om half drie was het de beurt aan het keurkorps dat in de beginfase een licht overwicht had. De snelheid bij beide teams lag direct behoorlijk hoog, maar met ’n weer eens aangename voetbaltemperatuur van rond de twintig graden moest dat ook wel kunnen.
Naaldwijk kwam al snel beter in de wedstrijd en er ontstond een meer dan aantrekkelijk potje.
Doelman Lars van Gastel werd al snel getest en moest in de 14e minuut zelfs zijn meerdere erkennen in Daniel Niël die een voorzet van Floris Groot binnenschoot (0-1).

MVV 27 kreeg ook zeker z’n kansen en die van Michael Berrevoets rond de 30e minuut was een fraai exemplaar. Met veel gevoel probeerde hij met een listige boogbal doelman Jeffrey Wubben te verslaan, maar die kon nog net overtikken.
Twee minuten later stond er zelfs 0-2 op het bord. Tim Zwinkels werd bij een lange rush onvoldoende aangepakt en kon binnenschuiven.
Wouter van Alphen, deze zomer overgestapt van Naaldwijk naar MVV 27, schoot pal voor rust uit een hoekschop van Lourens van Rooijen hard in de handen van de keeper.

Na de wisseling van helften hadden de Maaslanders in acht minuten tijd de score gelijkgetrokken. Eerst was het de mee opgekomen Bret Rhijnsburger die Luuk van Strijen een prima pogingscoringskans gunde (1-2). Vervolgens was het Bouke Schippers die Rick Zwaard op maat bediende (2-2).

De wedstrijd kon opnieuw beginnen, maar zou verder toch heel frustrerend verlopen voor MVV 27.
Naaldwijk-spits Daniel Niël was bij een overigens fair duel aan het hoofd geraakt en de scheidsrechter besloot logischerwijs even de wedstrijd stil te leggen. Bij de hervatting in de 62e minuut had het team van trainer Marcel van Wieren er wellicht op gerekend dat er of een opgooibal zou volgen of dat men de bal teruggespeeld zou krijgen. Dat gebeurde dus niet en binnen enkele seconden stond Bram van den Bos voor de neus van de ingevallen Sem Moerman en hij aarzelde niet (2-3). De uitleg van de scheidsrechter nam de boosheid bij MVV 27 nauwelijks weg.
Die frustratie werd alleen maar groter toen zes minuten later twee Naaldwijkse spelers in buitenspelpositie mochten oprukken, waarbij Daniel Niël een nieuwe tik uitdeelde (2-4).

Weer vijf minuten later volgde een volgende Naaldwijkse treffer waar MVV 27 zeker de hand in eigen boezem kon steken. Een verre vrije trap van Dennis de Groot werd op fraaie wijze door de nagenoeg vrijgelaten Daniel Niël over de handen van Sem Moerman gekopt (2-5).

Uiteindelijk werd de score voor MVV 27 wat draaglijker door twee treffers van Michael Berrevoets. Eerst profiteerde hij in de 83e minuut van geklungel in de Naaldwijkse defensie en twee minuten voor het einde joeg hij het leer hard naar de verre hoek (4-5).
Hoe je het wendt of keert, de toeschouwers kregen een meer dan aardige en aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld, want wat wil je nog meer dan veel treffers, een hoog tempo en ‘n meer dan grote inzet. Ok, een overwinning, maar die gaan er zeker komen!

De volgende spelers kregen speelminuten toebedeeld: Lars van Gastel, Sem Moerman, Harm Voogt, Bram Scheffers, Wijnand van der Schee (overgekomen van Lyra), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jan de Baat, Michael Berrevoets, Thijs de Vast, Cas van der Hoeven, Luuk van Strijen, Timo van Eijck, Lourens van Rooijen, Wouter van Alphen, Rick Zwaard, Bouke Schippers en Dennis Louter.