Met vijf trainingssessies achter de rug in het kersverse seizoen werd het tijd om een en ander in de praktijk te brengen. Zowel het eerste als het tweede elftal ging hiervoor op bezoek bij Maasdijk.

Het tweede elftal, met de nieuwe trainer Marco van Leest, sloot haar partij af met een 2-3 zege. De treffers kwamen op naam van Lloyd Rhijnsburger, Niels Scheffers en Bouke Schippers.

Om half drie was het de beurt aan het keurkorps. Trainer Marcel van Wieren gaf zijn spelers alles bij elkaar ’n uur de tijd zich te presenteren aan het publiek. Alleen doelman Lars van Gastel stond de volle speeltijd op het veld.

Zoals iedere eerste wedstrijd van het seizoen was het nog even zoeken naar de gebruikelijke automatismen. Gelukkig zijn er nog een aantal wedstrijden in het vooruitzicht om te verbeteren.
Na zeven minuten mocht de thuisclub de 1-0 vieren. Jack Scholten profiteerde van miscommunicatie in de Maaslandse defensie.
Vijf minuten later was Timo van Eijck dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging nog naast. Even later zag Lourens van Rooijen bij een vrije trap een gaatje in de Maasdijkse muur en was de 1-1 wel een feit.
Na nog wat mogelijkheden voor MVV 27 maakte Maasdijk halverwege de eerste helft ietwat fortuinlijk de 2-1. Een lage Maasdijkse voorzet werd licht beroerd door Bret Rhijnsburger, maar het maakte goalie Lars van Gastel kansloos.

Direct na de wisseling liep Maasdijk verder uit. De doorgebroken Bart Hofstede werd aangetikt door Lars van Gastel en Nicky Krouwer mocht van elf meter aanleggen (3-1)
Met ’n uur op de klok kreeg ook MVV 27 zijn penalty. Michael Berrevoets werd te fel aangepakt binnen de zestien. Dennis Louter pakte het cadeau dankbaar uit (3-2).
MVV 27 probeerde vervolgens ’n nog beter resultaat af te dwingen, maar dat bleek tevergeefs. Bovendien, de uitvallen van Maasdijk waren ook zeker niet ongevaarlijk.

De eerste pot voetbal zit er op en a.s. dinsdagavond gaan een en twee naar Honselersdijk voor het jaarlijkse Club van Honsel Toernooi. Beide teams komen vanaf 19.30uur in actie en de eerste tegenstander is dan HVC 10.

De volgende spelers kwamen vandaag in actie bij het eerste elftal: Lars van Gastel, Bret Rhijnsburger, Jaco Buijnink, Nick van Santen, Bram Scheffers, Harm Voogt, Thijs de Vast, Jan de Baat, Michael Berrevoets, Sjors Vreugdenhil, Timo van Eijck, Rick Zwaard, Dennis Louter, Wouter van Alphen, Adam van Buuren en Lourens van Rooijen.