In een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel (4-4) is het MVV 27 niet gelukt om ten koste van het één klasse hoger spelende Westlandia (za) de finale van de Westland Cup te bereiken. In de aansluitende penaltyreeks schoten vijf Westlandianen raak en aan Maaslandse kant miste alleen Michael Berrevoets.

Wellicht jammer dat de finale niet gehaald werd, maar wel een opluchting dat nu iedereen, zowel spelers, staf, begeleiding als toeschouwers zonder een keuze te hoeven maken naar Sport en Spel kunnen gaan. Die eindstrijd staat namelijk gepland voor a.s. zaterdag om 17.00uur. VELO en Westlandia (za) zoeken het maar lekker onderling uit!

De stemming zat er goed in met het heerlijke zonnetje, maar aan Maaslandse kant was niet iedereen blij. Yennick Berrevoets moest tijdens de warming-up al afhaken met een hamstringblessure en dat ook nog eens in zijn laatste duel in het keurkorps. Verder moest Luuk van Strijen met liesproblemen noodgedwongen naar de kant.

Na acht minuten spelen had Westlandia al de voorsprong te pakken. Matig defensief optreden gaf Timothy le Duc de kans de 1-0 aan te tekenen. Drie minuten later volgde al het antwoord van MVV 27. Michael Berrevoets gaf voor en Dennis Louter zorgde voor de 1-1.

Het leek al snel een doelpuntrijke avond te worden. In de 18e minuut bracht Roy van Beek na een fraaie aanval zijn elftal wederom op voorsprong (2-1).

Het spel golfde op en neer, waarbij geen bovenliggende partij te ontdekken was. Vier minuten voor de rust zorgde Dennis Louter met een fraai naar de verre kruising gestuurde bal voor de 2-2. De koek was blijkbaar nog niet op voor het rustsignaal. Met een vrije trap was Dennis Louter nu eens de aangever en kopte Bouke Schippers MVV 27 op voorsprong (2-3).

Na de wisseling van helften bleef de wedstrijd aantrekkelijk en liepen de Maaslanders zelfs nog wat verder uit. Bouke Schippers werd in de 58e minuut over links weggestuurd, gaf de bal voor waar Rick Zwaard deze eerst onder controle bracht en binnen schoot (2-4).

Zes minuten later was de beurt weer aan Westlandia. Een hoekschop van Jordi van Beek werd door de vrijgelaten Tim van der Voort binnen gekopt (3-4). Weer vier minuten later werd de stand zelfs weer helemaal gelijk getrokken door Stefan Bron (4-4).

Lourens van Rooijen kon weer voor een Maaslandse voorsprong zorgen, maar zijn harde schot werd knap gekeerd door doelman Jari Duijvestein. Net voor het verstrijken van de officiële tijd tikte Rick van Rijn namens net naast het doel van MVV 27. Penalty’s moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Zoals aangegeven had Westlandia uit vijf pogingen de 100% score. Aan Maaslandse kant benutten zowel Rick Zwaard als Timo van Eijck en Adam van Buuren hun kalktrap.

Het seizoen zit er hiermee weer op. De hoogste tijd om andere leuke dingen te gaan doen. Te beginnen dus met een bezoek aan Sport en Spel. Iedereen daarbij veel plezier toegewenst.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Julian Tinbergen, Bram Scheffers, Cas van der Hoeven, Sjors Vreugdenhil (Jimmy van der Hoeven), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Luuk van Strijen (Bouke Schippers), Lourens van Rooijen (Adam van Buuren), Rick Zwaard en Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger).