Wat kan een wedstrijd omslaan in de negentig minuten. Daar waar GHVV 13 in de eerste helft door inzet en noodzaak, men had de punten nog hard nodig, terecht met een 2-0 voorsprong ging rusten zorgden wat tactische omzettingen bij MVV 27 dat de tweede helft voor de Maaslanders was. Men kwam zelfs op een 2-4 voorsprong, maar kon deze uiteindelijk in de lange blessuretijd niet over de streep trekken.

De thuisclub had een droomstart door het niet direct scherp starten van MVV 27. Jordi van Breestraat mocht in de 2e minuut voorgeven en de nauwelijks gehinderde Marco de Wilde kon de 0-1 op het bord zetten.
Hoewel MVV 27 vervolgens wel iets beter in de wedstrijd kwam, bleef het te slordig om veel gevaar te stichten. Wat dat betreft waren de doelpogingen van GHVV 13 gevaarlijker. Zo trapte Brain van Dam de bal in de 21e minuut op de lat en later moest Sem Moerman redding brengen toen diezelfde aanvaller plotseling voor zijn neus opdook.

Met ’n half uur op de klok van de rustig leidende Jan van Gurp moest ook doelman Davey Bouwman namens GHVV 13 aan het werk. Zowel Rick Zwaard als de mee opgekomen Bret Rhijnsburger kregen de kans de stand in balans te brengen, maar dat lukte niet.
Met nog negen minuten voor het rustsignaal gaf Jordi Breestraat zijn tweede assist, waarna nu Brain van Dam binnen tikte (2-0). Net voor de rust had de schade nog groter kunnen worden toen Marco de Wilde de lat raakte van dichtbij.
Dat laatste maakte MVV 27-trainer Marcel van Wieren echter niet meer mee. Met schrijfblok en pen was hij al eerder in alle stilte naar de kleedkamer gegaan  om eens goed na te denken over het aanpassen van de opstelling.

Na de rust bleek het omzetten van wat poppetjes, onder andere het achterin een op een laten spelen, een succes. Het gaf MVV 27 daarmee tevens wat meer benodigde mankracht op het middenveld.
Voorin liet Cas van der Hoeven in de 55e minuut een vuurpijl los die net naast het Geervlietse doel eindigde. Een minuut later was wel raak toen een op maat gegeven voorzet van Lourens van Rooijen door Rick Zwaard werd afgerond (2-1). Het betekende zijn tiende treffer van het seizoen.
Wanneer GHVV 13 nog in de buurt van het Maaslandse doel kwam was het ook direct gevaarlijk. In de 62e minuut schoot Jordi Breestraat tegen de verre paal, Brain van Dam drukte af, maar deed dat in buitenspelpositie.
Drie minuten na dit schrikmoment werd Dennis Louter op het randje van de zestien onjuist in de rug gesprongen. Lourens van Rooijen vond een gaatje in de muur en knalde hard raak (2-2). Wat een ommekeer in de wedstrijd!

In de laatste twintig minuten van het duel kreeg MVV 27 de nodige grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zowel Dennis Louter (tweemaal) als de net ingevallen Dennis Terlouw zagen hun schoten gekeerd door de uitstekende doelman Davey Bouman. Gelukkig ging het tussendoor ook ’n keer naar wens toen Rick Zwaard in de 86e minuut zijn ploeg op voorsprong bracht (2-3).

Net in de blessuretijd van in totaal zo’n tien minuten leek het helemaal florissant te worden toen Dennis Louter de mee opgelopen invaller Dennis Terlouw in staat stelde de 2-4 aan te tekenen. Daarmee had MVV 27 de wedstrijd moeten kunnen uitspelen, maar het alles of niets spelende GHVV 13 beloonde zichzelf uiteindelijk toch met één punt door nog rake trappen van Danny Poldervaart (3-4) en Frank van Gelderen (4-4).

Teleurstelling bij MVV 27, maar ’n uur eerder zat men nog in zak en as. Deze deling mocht dan ook rechtvaardig heten.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Luuk van Strijen, Dennis Kappert en Timo van Eijck.

De opstelling: Sem Moerman, Cas van der Hoeven, Yennick Berrevoets (Harm Voogt), Dennis Kappert, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck, Luuk van Strijen (Sjors Vreugdenhil), Rick Zwaard, Lourens van Rooijen, Adam van Buuren (Dennis Terlouw) en Dennis Louter.