Lyra VR2 – MVV ’27 VR1 (0-1)

Weer een zaterdag, na 2 wedstrijden die we snel moeten vergeten. Verloren qua uitslag, maar winst qua eigen kennis. We moesten naar Lyra en dat was nu juist een fijne tegenstander op papier om jezelf weer neer te zetten. Het blijft als team in de 4e klasse zonder vaste keepster toch knap om bij de top 3 te staan met minste tegendoelpunten en ook mee te doen om het kampioenschap.

We begonnen zaterdag met 14 eigen meiden en konden een goede opstelling neer zetten met weer Ans en Gaab die bereid waren om tussen die palen te gaan staan. Top dat jullie dat doen als Keash er niet is. Jullie zorgen er dit seizoen toch voor dat we dat keepstersprobleem eigenlijk niet meer mee laten spelen met de opstelling, Chappeau.

De thuiswedstrijd wisten we nog met de 2 sterke dames achterin en de mid-mid die heel bewegelijk was en met de invallers van Vr4 toen. We zouden dus de 2 achterin bestoken met 2 speelsters van ons en bij balbezit direct schakelen. Op het bord is het altijd anders als in de praktijk en het is dan toch moeilijk om dit te realiseren in het veld. We begonnen heel sterk, maar werden eigenlijk direct de eerste 20 minuten terug gedreven en Lyra die overigens heel sportief voetbalde wist ons goed uit te dagen en het zou een hele intensieve krachtstrijd worden op dit warme kunstgras veld. We moesten vaak de lange bal hanteren en daardoor viel er best wel een gat tussen de voorhoede en het middenveld. Toch kwamen we na het hectische begin in ons eigen spel en konden we via de bekende combinaties de overmacht weerleggen. Balletje terug laten vallen van het middenveld en beweging bij de spits en zo geschiedde het. Balletje terug op Ler, beweging bij Robocop, door versnellen en alleen op de keeper en bam, de 0-1 is een feit en zoals Robocop vaak zegt, een assist is vaak mooier als een doelpunt. We krijgen weer wat lucht door de drinkpauze en zetten weer wat wissels in met de opdracht de linksback te laten lopen en nog meer op die LD en VS te gaan lopen en hun de keuzes te laten maken. We zingen het aardig uit met nog wat speldeprikjes van hun en met wat kansen voor ons, maar de ruststand blijft 0-1.

2e helft toch het plan wat gewijzigd. Vanaf de kant leek het dat het middenveld het niet altijd redde en ik wilde een veredelde 4-4-2 neerzetten met een directe aansluiting achter de spits bij balbezit en wel de dekking op de laatste dame en voorstopper bij hun. Lastig op papier en moeilijk in het veld, maar jullie deden het wel de eerste 20 minuten en hierdoor hadden we wat minder last van hun aanvallen en was bij hun even het gevoel van wat ze moesten doen. De vrije dames liepen eigenlijk afentoe rond zonder iets te doen dus bij balbezit van ons konden we het ruime vrije veld gebruiken. Uiteraard hou je dit niet vol en net toen de tegenstander er aan gewend was, gingen wij na de drinkpauze weer gewoon staan. Hierdoor moesten we wel de extra reserves aanspreken in jullie conditionele gesteldheid, maar daar hoef ik bij jullie nooit bang voor te zijn. Dan een geweldige redding van onze Gaab die volledig gestrekt de hoek in moet en hierna is het alle ballen eruit en hopen dat ze niet meer komen. Toch krijgen we nog wat kansjes waarbij we de druk eraf konden halen, maar de keepster maakt steeds de juiste keuze. De uitstekende scheids fluit af en jullie beloning is dat je mag gaan zitten en zelfs blijven zitten voor de selfie. Kapot, helemaal kapot en terwijl ik de 3 punten oppak van het veld in mijn jaszak stop kijk ik naar mijn dames en denk ik stiekem, ja dat zijn mijn dames en die blijven bij mij. Wat een heerlijke groep om mee te werken.

Moraal van deze week: Met het moraal wat in jullie koppies zit, zit het wel goed.

Dames, bedankt, lekker genieten zondag in de zon op een terrasje met een drankje en maandag weer trainen en hop werken naar zaterdag tegen Maasdaik thuis weer een keer.