Net als twee weken geleden op bezoek bij SC Botlek mocht middenvelder Luuk van Strijen zich weer laten feliciteren als matchwinnaar. Deze ene treffer was de beloning voor het team van trainer Marcel van Wieren dat net iets beter voor de dag kwam dan de gastheren. Op basis van aantal mogelijkheden mochten de Maaslanders terecht de drie punten bijschrijven.

Het duel kwam langzaam op gang zonder dat men in buurt van het vijandige doel kwam. De vele onzuivere passes maakt de wedstrijd ook niet heel aantrekkelijk.

Halverwege de eerste helft bereikte een verre uittrap van doelman Sem Moerman de naar links uitgeweken Rick Zwaard. Een schot met zijn niet-favoriete linkervoet kon VDL-doelman Kemal Fakili niet verontrusten. Even later mikte Michael Berrevoets te hoog bij een rebound na een vrije trap van Dennis Louter. Ook Timo van Eijck mocht uithalen, maar ook hier kon de doelman van de gastheren eenvoudig redden. 

Tussendoor moest Sem Moerman optreden om Christiaan van Eijck van het scoren af te houden. Kortom, er waren wel wat speldenprikken over en weer, maar niet meer dan dat.

Direct na de pauze zette MVV 27 een offensief in wat binnen enkele minuten tot twee hoekschoppen leidde, overigens nog zonder succes. Daar was Dennis Louter in de 49e minuut wel dichtbij, maar zijn vrije trap van ca 25 meter afstand spatte op de lat uiteen.

Luuk van Strijen

Men moest nog vier minuten geduld hebben voordat die 0-1 eindelijk op het bord stond. Michael Berrevoets stuurde Lourens van Rooijen over de rechterkant op weg richting het VDL-doel. Hij gooide er maar weer eens een schaar tegenaan, zijn voorzet werd door menigeen gemist, maar niet door Luuk van Strijen die eenvoudig kon afdrukken. Dennis Louter had VDL nog meer pijn kunnen doen na een volgende voorzet van Lourens van Rooijen. Niet beseffend dat hij redelijk wat tijd had om rustig de bal aan te nemen joeg hij te gehaast de bal hoog over het doel.

Bij de thuisclub moest de ervaren Kees Ketting na ruim ’n uur spelen met tweemaal geel naar de kant. Niet dat het hiermee voor MVV 27 ineens gemakkelijker zou worden. VDL stroopte de mouwen nog wat verder op, Christiaan van Eijck nam de bal hard op de slof en Sem Moerman moest alle moeite doen deze net over de lat te tikken.

Het laatste kwartier bracht weliswaar vele wissels aan beide kanten, maar geen kansen meer voor de doelen. MVV 27 was geslaagd in haar missie en passeerde met deze overwinning VDL op de ranglijst, maar de Maassluizers hebben nog wel één wedstrijd te goed. MVV 27 is wel weer terug in het linkerrijtje!

Geel aan Maaslandse kant was er voor Bret Rhijnsburger, Luuk van Strijen en Michael Berrevoets.

De opstelling was: Sem Moerman, Julian Tinbergen (Harm Voogt), Yennick Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Luuk van Strijen (Sjors Vreugdenhil), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen (Adam van Buuren), Rick Zwaard en Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger).