In een niet al te hoogstaand duel heeft het team van trainer Marcel van Wieren een prima prestatie geleverd door weer ’n punt te pakken tegen de lijstaanvoerder. Uit werd al eerder met 1-2 gewonnen, dus op deze positieve score kunnen de Maaslanders terecht trots zijn. Je kunt je echter afvragen waarom het dan tegen de koploper wel lukt om zo optimaal te presteren en tegen de lager geklasseerde teams niet of nauwelijks. Voetbal blijft een vreemd spelletje en het draait nu eenmaal om het afmaken van je kansen.. 

Het nagenoeg uitgedroogde veld maakte het er voor de spelers van beide teams vandaag zeker niet gemakkelijk op. De bal had vaak een eigen wil!

Het gelijk opgaande duel begon in een laag tempo wat pas na ’n kwartier iets omhoog ging. Die beginfase speelde zich voornamelijk op het middenveld af; er waren dan ook nauwelijks speldenprikken te noteren.

Halverwege de eerste helft werd rechtsback Julian Tinbergen op snelheid geklopt door Joep Pranger en zette een late tackle in wat vervolgens tot een penalty leidde. Aaron de Bruijn vonniste vanaf elf meter (0-1).

Zes minuten later kon de gelijkmaker gevierd worden. Michael Berrevoets’ schot werd nog geblokt en de omhoog stuiterende bal werd fraai door Rick Zwaard ingeknikt tussen twee Vlaardingse verdedigers in (1-1).

In de 36e minuut kon Luuk van Strijen vrij uithalen, maar zijn poging miste op ’n haar na de kruising. Beide teams wisselden elkaar regelmaat af in een overwicht.

Direct na de hervatting pakte MVV 27 weer een periode het initiatief, maar de beste kans was juist voor de bezoekers. Doelman Sem Moerman werd geklopt bij een schot van Joep Pranger en moest Cas van der Hoeven op de doellijn redding brengen.

Zo golfde het spel op en neer in een wedstrijd die spannend bleef, maar ietwat arm in kwaliteit. En wanneer het niet voetballend lukte, dan maar veel strijd leveren. Cas van der Hoeven moest nogmaals op de doellijn redding brengen bij een kopbal van invaller Coen Bokx.

Met die inzet haalde MVV 27 zonder schade de eindstreep en kon zich gelukkig prijzen met toch weer ‘n punt.

Scheidsrechter Ed Pieterman hield ondanks de soms pittige overtredingen de kaarten op zak en besloot op een rustige manier de spelers en zo nu en dan ook de begeleiding toe te spreken, gevolgd door een glimlach op zijn gezicht. Zo kan het dus ook!

De opstelling: Sem Moerman, Julian Tinbergen (Harm Voogt), Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck (Sjors Vreugdenhil), Michael Berrevoets, Luuk van Strijen, Lourens van Rooijen (Cor Verboon), Rick Zwaard en Loyd Rhijnsburger (Dennis Louter).