MVV 27 heeft zich op de dinsdagavond, tien dagen na het uitstel vanwege coronaperikelen binnen het eigen team, op een prima wijze laten zien. Na afgelopen zaterdag, het teleurstellende 0-3 verlies tegen Kethel Spaland, werd er nu volop geknokt voor een goed resultaat en dat leverde toch weer ’n punt en het nodige zelfvertrouwen op. De wedstrijd was zeker niet  goed te noemen, maar die inzet mocht er wezen. Dat er maar liefs viermaal geel én eenmaal rood getrokken werd was tekenend voor de wil om een goed resultaat neer te zetten.

De Maaslanders pakte al snel het initiatief met goed verzorgd spel. Men vond elkaar gemakkelijk en dat leverde al snel kansen op. Binnen ’n kwartier knalde Rick Zwaard via de lat over, zag Loyd Rhijnsburger zijn mogelijkheid op het laatste moment geblokt worden en zocht Lourens van Rooijen het doel van DVO 32 net iets te hoog.

Tussendoor zag Tim van der Hoeven namens de thuisclub kans om uit te halen, maar schoot recht op doelman Sem Moerman af.

Nadat Michael Berrevoets zijn vrije trap gekeerd zag worden door doelman Berend Meijer, kwam MVV 27 in de 26e minuut aan de leiding. De uitstekend op dreef zijnde Loyd Rhijnsburger was vanaf de linkerzijde de aangever en Rick Zwaard mocht afdrukken (0-1).

Lang mochten de gasten niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Wesley de Heij haalde van zo’n twintig meter afstand uit en Sem Moerman liet de bal door de vingers glippen. De arme doelman had de afgelopen maanden al vele goedbetaalde keepers in het betaalde voetbal zien schutteren en maakte het nu zelf mee.

Twee minuten na de rust had MVV 27 de voorsprong weer te pakken. DVO 32 verspeelde de bal in de eigen defensie, Cas van der Hoeven onderschepte de bal, lag breed aan Rick Zwaard die zijn tweede van de avond mocht vieren (1-2).

Weer hield deze score niet lang stand. Gebrek aan concentratie en communicatie op het Maaslandse middenveld gaf Tim van der Hoeven de kans om de 2-2 binnen te schieten. Tja, aan de inzet lag het vanavond zeker niet, maar het was over en weer een voortdurend foutenfestival.

Het wedstrijd werd naarmate de tijd vorderde wat grimmiger, maar liep gelukkig niet uit de hand. Opstootjes werden al snel gesust. Yennick Berrevoets liep met nog zo’n vijf minuten te gaan tegen een rode kaart aan door iets te nadrukkelijk te protesteren tegen scheidsrechter Ivar Gieles.

Qua veldverhoudingen was de uiteindelijke deling van punten terecht, maar MVV 27 had zich in ieder geval weer van z’n goede kant laten zien. Met deze instelling, een compliment aan het gehele team, kan men weer vooruit en zullen er zeker genoeg punten worden verzameld om zich definitief veilig te spelen.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Lourens van Rooijen, Julian Tinbergen, Rick Zwaard en Michael Berrevoets. Direct rood was er dus voor centrale verdediger Yennick Berrevoets.

De opstelling: Sem Moerman, Julian Tinbergen, Yennick Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Cas van der Hoeven, Michael Berrevoets, Timo van Eijck (Luuk van Strijen), Lourens van Rooijen (Bouke Schippers), Rick Zwaard en Loyd Rhijnsburger (Cor Verboon).