Komende zaterdag wordt de competitie hervat met een duel bij de trotse Vlaardingse koploper VFC. Op 20 november vorig jaar werd het duel MVV 27 – Zuidland nog gespeeld en vanaf dat moment was het voor onbepaalde tijd over.

Gelukkig mogen we nu dus weer en met twee recente oefenwedstrijden in de benen kan het team van trainer Marcel van Wieren er weer tegenaan.

Sinds het seizoen 2017-2018 speelt VFC ook op de zaterdag, waar men met het eerste team in de vierde klasse moest starten en het opvolgende seizoen kampioen werd. MVV 27 heeft dan ook nog nooit in de geschiedenis deze tegenstander getroffen in de competitie.

Voor de beker wél en dat was op dinsdag 21 augustus 1990 in Maasland. VFC vertrok die avond met een 0-3 zege.

Tien jaar later was het in Vlaardingen weer zover en toen werd er een 2-2 gelijkspel overeengekomen (twee treffers van Jaap de Bruijn). MVV 27 nam naderhand de beslissende strafschoppen net wat beter dan de Vlaardingers.

De wedstrijd aan de Sportlaan 130 in Vlaardingen begint om 14.30uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny van Aalst.